Ненароком розкрив брехню Путіна: Лукашенко зробив нову заяву про теракт у “Крокусі”

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що після теракту в “Крокус Сіті Холлі” нападники пішли до українсько-російського кордону, бо не змогли потрапити до Білорусі. Ця версія ставить під сумнів заяви Кремля, що група озброєних людей нібито готувалася спочатку залишити територію країни, зайшовши до України.

Про це у вівторок, 26 березня, пише білоруське провладне видання “БЕЛТА”. За словами білоруського “лідера”, нібито куратори стрільців знали, що вони не зайдуть до Білорусі.

“Вони не могли піти до Білорусі. Їхні куратори (у нас є підозри на деяких, це я Путіну зателефоную, скажу свої підозри) – вони розуміли, що до Білорусі заходити не можна. Тому що в перші хвилини, як у Росії частина області перейшла на посилений безпековий режим, так і у нас”, — сказав Лукашенко.

Він також заявив, що на дорогах були виставлені пости на дорогах, у тому числі з Росією, задіяні сили МВС, а також залучені сили КДБ, Держприкордонкомітету, деякі частини військовослужбовців.

“Тому вони до Білорусі ніяк не могли зайти. Вони це бачили. Тому відвернулися та пішли на ділянку українсько-російського кордону”, — зазначив білоруський диктатор.

Важливо відзначити, що його слова суперечать тому, що сказав Путін. Він казав, що винуватці стрілянини нібито бігли у бік України.

“Вони намагалися втекти та рухалися у бік України, де, за попередніми даними, для них з українського боку було підготовлено вікно для переходу державного кордону”, — говорив російський диктатор.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вручатимуть не лише повістки: ТЦК будуть надсилати чоловікам ще один документ

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Тепер, крім повісток військовозобов’язаним, можуть…

8 години ago

Чому ми прокидаємося ночами: що говорять про це лікарі і як упоратися з проблемою

Сон - це не тільки приємне проведення часу, але і невід'ємна частина здорового способу життя.…

8 години ago

Чорна елегантність: Річард Гір із молодою дружиною у вишуканих вбраннях відвідали червону доріжку

На Каннському кінофестивалі зібралися вершки суспільства, де зірки кіно, моди та культури не пропустили можливість…

8 години ago

Винен страх: прем’єр-міністр Естонії пояснила, чому союзники надають Україні мало зброї

Партнери України надають Збройним силам недостатньо зброї через страх, який майстерно використовує російський диктатор Володимир Путін. При…

8 години ago

Закон про мобілізацію вже б’є по економіці: далекобійники перекрили трасу Київ-Одеса

Дальнобійники заблокували трасу Київ-Одеса на знак протесту проти нових правил перетину кордону. З 18 травня інспектори Державної…

9 години ago

Не лише без світла: з понеділка розпочнуться відключення газу – які графіки

Наступного тижня мешканцям Київської області доведеться тимчасово забути про газове опалення та кухонні плити. Причиною є необхідність…

9 години ago