Чутки про відставку Залужного: Безугла назвала трьох претендентів

Народна депутатка Мар’яна Безугла висловилася щодо інформації про можливу відставку головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Вона назвала трьох можливих претендентів на цю посаду.

Перший претендент – генерал Кирило Буданов, 38 років. Він очолює Головне управління розвідки Міністерства оборони України. За словами Безуглої, Буданов не знав СРСР і все життя пропрацював у спецслужбах.

“Він був учасником зухвалих операцій проти Росії, а потім став їх організатором. Він здатний на дуже сміливі рішення. Для нього не має значення, чи це зайти на історично українські землі, чи переробити сухопутну бригаду в підрозділ БПЛА, чи звільнити з десяток генералів”, – вважає нардепка.

Однак Безугла зазначає, що Буданов має обмежені знання про структуру і функції Збройних сил.

“Він не знає не тільки української, а й світової класики військового управління. Його команда також не має достатньої обізнаності про Збройні сили”, – каже Безугла.

За словами нардепки, “зухвала та часто за межами стилістика буданівського ГУР МОУ може дати неочікуваний результат, але також породити корупційні ризики та інтриги”.

Другий претендент – генерал-десантник Євген Мойсюк, 44 роки. Він також все життя пропрацював у десантно-штурмових військах.

“Він був “правою рукою” Залужного і має найбільшу базу знань щодо останніх двох років війни”, – каже Безугла.

Нардепка також зазначає, що Мойсюк є аполітичним технократом і не схильний до кулуарних розборок.

“Його не люблять за вимогливість і бажання докопатися до суті. За моїм спостереженням, як і всі зами, він страждає від абсолютизму та поверхневості доктора”, – каже Безугла.

Серед позитивних якостей Мойсюка Безугла називає обізнаність, рішучість, комплексний досвід Збройних сил і менталітет десантно-штурмових військ.

Третій претендент – генерал Олександр Сирський, 58 років. Він є командувачем сухопутних військ Збройних сил України.

“Сирійський – представник “старої школи”. Він досконало знає ворога і не є фанатом російської військової теорії”, – каже Безугла.

Нардепка також зазначає, що Сирійський зіграв ключову роль у захисті Києва і Харкова.

Безугла додала, що її оцінки засновані на особистих враженнях і спостереженнях, адже вона знає всіх трьох претендентів особисто та мала досвід спільної роботи.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тактика кротів: на Харківському напрямку росіяни намагаються підкопуватися під позиції ЗСУ

Російські окупанти на Харківському напрямку використовують тактику кротів. Вони викопують тунелі, намагаючись через них наблизитися до позицій…

4 хв. ago

Росія відкликала свого посла зі Сполучених Штатів

Посол агресорки Росії у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов закінчив роботу у Вашингтоні та повертається до Москви. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням…

13 хв. ago

Президент Ізраїлю закликав ліванців та іранців повстати проти Ірану

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог закликав народи Лівану та Ірану «повстати» проти антиізраїльської коаліції, очолюваної Тегераном.…

21 хв. ago

Фермер з Одещини знайшов у полі цілий “Шахед” (відео)

У ніч на 6 жовтня окупанти атакували Одесу та область дронами-камікадзе та балістичною ракетою "Іскандер-М".…

32 хв. ago

Не гроші, а папірці: банки та обмінки нізащо не приймуть у вас ці долари

Обмін валют є однією з найбільш затребуваних фінансових операцій, якою користуються не тільки туристи, а й громадяни,…

41 хв. ago

За кордон виїхати не вийде: які обмеження мають українці

Деякі українці не можуть виїхати за кордон через заборону. У більшості випадків це пов'язано із…

51 хв. ago