Чутки про відставку Залужного: Безугла назвала трьох претендентів

Народна депутатка Мар’яна Безугла висловилася щодо інформації про можливу відставку головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Вона назвала трьох можливих претендентів на цю посаду.

Перший претендент – генерал Кирило Буданов, 38 років. Він очолює Головне управління розвідки Міністерства оборони України. За словами Безуглої, Буданов не знав СРСР і все життя пропрацював у спецслужбах.

“Він був учасником зухвалих операцій проти Росії, а потім став їх організатором. Він здатний на дуже сміливі рішення. Для нього не має значення, чи це зайти на історично українські землі, чи переробити сухопутну бригаду в підрозділ БПЛА, чи звільнити з десяток генералів”, – вважає нардепка.

Однак Безугла зазначає, що Буданов має обмежені знання про структуру і функції Збройних сил.

“Він не знає не тільки української, а й світової класики військового управління. Його команда також не має достатньої обізнаності про Збройні сили”, – каже Безугла.

За словами нардепки, “зухвала та часто за межами стилістика буданівського ГУР МОУ може дати неочікуваний результат, але також породити корупційні ризики та інтриги”.

Другий претендент – генерал-десантник Євген Мойсюк, 44 роки. Він також все життя пропрацював у десантно-штурмових військах.

“Він був “правою рукою” Залужного і має найбільшу базу знань щодо останніх двох років війни”, – каже Безугла.

Нардепка також зазначає, що Мойсюк є аполітичним технократом і не схильний до кулуарних розборок.

“Його не люблять за вимогливість і бажання докопатися до суті. За моїм спостереженням, як і всі зами, він страждає від абсолютизму та поверхневості доктора”, – каже Безугла.

Серед позитивних якостей Мойсюка Безугла називає обізнаність, рішучість, комплексний досвід Збройних сил і менталітет десантно-штурмових військ.

Третій претендент – генерал Олександр Сирський, 58 років. Він є командувачем сухопутних військ Збройних сил України.

“Сирійський – представник “старої школи”. Він досконало знає ворога і не є фанатом російської військової теорії”, – каже Безугла.

Нардепка також зазначає, що Сирійський зіграв ключову роль у захисті Києва і Харкова.

Безугла додала, що її оцінки засновані на особистих враженнях і спостереженнях, адже вона знає всіх трьох претендентів особисто та мала досвід спільної роботи.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Страшна заруба”. Фронт може обвалитися через 3-4 місяці, якщо Україна не почне переговори – Арестович

Якщо Україна не ініціює мирні переговори, через три-чотири місяці фронт може впасти. Про це заявив…

3 хв. ago

Дівчина Дурова заявила, що через його арешт, вона втратила дитину

Юлія Вавилова, яка супроводжувала засновника Telegram Павла Дурова до Парижа, де його заарештували, розповіла, що під час цих…

10 хв. ago

Тейлор Свіфт очолила рейтинг найбагатших жінок-музикантів

Відома американська співачка Тейлор Свіфт стала найбагатшою жінкою-музикантом у світі. Про це повідомляє видання Forbes. Статки Свіфт оцінили у 1,6…

14 хв. ago

ЄС відмовляється від нинішньої системи військової підтримки України

Європейський Союз відмовляється від нинішньої системи військової підтримки України. Про це пише польский портал RMF24. Автори вказують,…

25 хв. ago

Зниження мобілізаційного віку до 20 років: нардеп відповів, чи готують в Раді рішення

Станом на сьодні Верховна Рада не обговорює питання зниження мобілізаційного віку до 20 років. Крім цього, це…

27 хв. ago

Контрнаступ ЗСУ: військовий експерт розповів про можливий початок і сценарії

Якщо Україна отримає достатньо західної техніки і дозвіл на глибокі удари по РФ, то зможе провести новий контрнаступ 2025-го.…

31 хв. ago