Путін без попередження вторгся в Україну з території Білорусі, – Лукашенко

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що російський диктатор Володимир Путін у лютому 2022 року без попередження здійснив вторгнення в Україну з території його країни.

Як заявив Лукашенко в інтерв’ю ВВС, Путін нібито не попередив його про свої плани щодо використання території Білорусі у війні проти України.

“Проходили навчання за участю кількох тисяч російських солдатів. Путін почав виводити ці війська з того місця, де вони перебували на півдні Білорусі, вниз дорогою, вздовж кордону з Україною. Якоїсь миті він перенаправив частину цих військ на Київ. Я впевнений, що їх спровокували”, – сказав Лукашенко.

Білоруський диктатор запевняє, що вихід російських сил з Білорусі повністю залежав лише від Путіна. Він уточнив, що російський правитель не телефонував йому з поясненнями, що відбувається. Ба більше, сам Лукашенко теж не ініціював дзвінок щодо цього. “Він мені не дзвонив. І я йому не дзвонив. Це його війська, і він має право виводити їх кудись хоче”, – сказав Лукашенко.

Після початку війни Росія розмістила тактичну ядерну зброю у Білорусі, але Лукашенко запевнив, що без його згоди Путін не зможе застосувати її у конфлікті проти України. Сам він готовий вдатися до нього, “тільки якщо чобіт одного солдата ступить на територію Білорусі”.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

У Харкові чоловік наїхав автомобілем на представників ТЦК

У Харкові чоловік, який ухилявся від військового обліку, здійснив напад на представників територіального центру комплектування.…

9 хв. ago

Школи виходять на новий формат: навантаження на дітей та вчителів зашкалює

Україна зіткнулася з серйозними змінами через наслідки пандемії та війни, що триває. Вчителі стикаються зі…

21 хв. ago

Ніхто не хоче балотуватися. Місто в Канаді не може обрати собі мера

У місті Кайл канадської провінції Саскачеван напередодні місцевих виборів виникла проблема: ніхто не балотується на…

30 хв. ago

На пенсію у 28: Зірка OnlyFans Корінна Копф заробила 67 млн і закрила профіль

Корінна Копф, зірка, яку в соцмережах обожнюють мільйони, знову в центрі уваги, але цього разу…

38 хв. ago

Які ціни на землю будуть у листопаді: вартість 1 гектара земельного паю

Вже понад 3 роки в Україні діє відкритий ринок землі, завдяки якому можна купувати та…

48 хв. ago

Облави ТЦК на концертах та у ТЦ: нардеп зробив важливу заяву

Через активізацію наступальних дій російських військ Україні доводиться збільшувати обсяги мобілізації. Про це в інтерв’ю LIGA.net розповів…

57 хв. ago