Якими будуть США за президентства Дональда Трампа: аналіз BBC

Кандидат у президенти США Дональд Трамп на черговому передвиборчому мітингу розповів про свої плани в економіці, пообіцявши у разі перемоги відродження промисловості в США. Домогтися цього відродження Трамп обіцяє шляхом запровадження великих тарифів на імпорт та податкових пільг для американських компаній, які переведуть виробництво з-за кордону на батьківщину. Про це пише BBC.

Виступаючи на мітингу в місті Саванна в штаті Джорджія, Трамп повідомив: якщо він знову стане президентом, то створить спеціальні федеральні зони зі «наднизькими податками та обмеженнями» для компаній, що переводять виробництво в США, спростить правила та процедури для бізнесу та призначить «посла у справах промисловості», який умовлятиме міжнародні компанії перевести провадження до Сполучених Штатів.

«Згідно з моїм планом, американські робітники більше не турбуватимуться про те, що робочі місця йдуть у зарубіжні країни. Навпаки, закордонні країни турбуватимуться про те, що втрачають робочі місця, які йдуть до Америки», – проголосив колишній президент. До цього Трамп говорив про намір запровадити імпортні тарифи на китайські товари в розмірі від 60% та на імпорт із решти країн у розмірі 20%. Такі рішучі заходи, на думку деяких економістів, передусім призведуть до підвищення цін у США.

Будучи президентом у 2017–2020 рр., Трамп запровадив тарифи на частину китайського імпорту. Адміністрація Байдена зберегла частину цих тарифів та анонсувала запровадження нових – зокрема, на електромобілі.

Колишній президент Трамп звинувачував демократів у стрибку інфляції, що трапився після пандемії – хоча перший рік пандемії з локдаунами та компенсаціями припав на останній рік Трампа у Білому домі. За підрахунками міністерства сільського господарства США індекс споживчих цін на продовольство з 2019 по 2023 рік зріс у США на 25%. Зараз, проте, зростання цін відчутно сповільнилося.

Трамп і його суперниця, віцепрезидентка Камала Гарріс стали більше говорити про проблеми економіки та свої плани щодо них. Саме стан економіки, згідно з результатами опитувань, найбільше турбує американських виборців. 

Нагадаємо, під час мітингу у Пенсільванії Дональд Трамп заявив, що Володимир Зеленський є «найкращим продавцем в історії», адже він приїжджає в США нібито просто для того, щоб повернутися додому із «60 мільярдами доларів». Крім того, Трамп заявив, що Зеленський хоче, щоб на президентських виборах у США перемогла демократка Камала Гарріс.

Романчук Микола

Recent Posts

“Північний потік” підірвали за наказом Залужного, Зеленський нічого не знав, – Spiegel

Підрив газогону "Північний потік" у вересні 2022 року був здійснений за наказом тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія…

8 хв. ago

“Не смій ділитися їжею”: у ресторані впровадили незвичні правила

У мережі обурилися новими правилами ресторану у Флориді, які деякі користувачі назвали "божевіллям". Один з…

16 хв. ago

Осінні тренди: головні моделі спідниць, які варто мати у гардеробі

Цього року осінь пропонує безліч можливостей для експериментів зі стилем. Одяг, який завжди привертає увагу…

33 хв. ago

Не тільки штрафи: як та хто наразі може покарати ухилянтів

Військовозобов'язані, які ухиляються від мобілізації в Україні, можуть нести адміністративну чи кримінальну відповідальність. У деяких…

38 хв. ago

Путін заявив, що може застосувати ядерну зброю “для захисту Білорусі”

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Москва може застосувати ядерну зброю "у разі агресії проти Росії та…

43 хв. ago

Через повені у Польщі Туск закликав знищувати бобрів і наразився на критику

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск звинуватив бобрів у ескалації стихійного лиха — руйнівних повеней, він яких…

46 хв. ago