Рейтинги зростають: Гарріс підвищує свої шанси проти Трампа

Кандидатуру віцепрезидентки США Камали Гарріс підтримує більшість зареєстрованих виборців Демократичної партії, що робить конкуренцію між кандидатами тіснішою. На загальнонаціональному рівні Гарріс отримує підтримку 46% зареєстрованих виборців у США, а Трамп – 49%.

Про це інформує CNN, посилаючись на опитування.

В матеріали зауважують, що президентська виборча кампанія 2024 року між віцепрезиденткою Камалою Гарріс і колишнім президентом Дональдом Трампом, ймовірно, розпочнеться без явного лідера.

Відповідно до показників, Трамп має 49% підтримки серед зареєстрованих виборців по всій країні проти 46% у Гарріс, що знаходиться в межах похибки вибірки опитування. “Це більш тісна конкуренція, ніж показало попереднє цьогорічне опитування CNN щодо протистояння між Байденом і Трампом”, – йдеться у повідомленні.

Також опитування показало, що виборці широко підтримують як рішення Байдена піти у відставку, так і його вибір залишитися на посаді до кінця свого терміну. Виборці-демократи і виборці, які схиляються до демократів, з ентузіазмом ставляться до Гарріс і готові об’єднатися навколо неї як нового ймовірного кандидата в президенти, навіть попри те, що вони залишаються глибоко розділеними в питанні про те, чи повинен демократичний наступник Байдена прагнути продовжувати його політику, чи прокладати новий курс.

Нове опитування виявляє деякі критичні зрушення в перші дні перегонів між кандидатами. Камала Гарріс утримує 95% тих, хто раніше заявляв, що підтримує Байдена, тоді як Трамп зберігає підтримку 92% своїх колишніх прихильників.

Ті, хто раніше заявляв, що не підтримав би ні Байдена, ні Трампа у двосторонньому змаганні, зараз розподілилися наступним чином: 30% за Гарріс і 27% за Трампа, а решта заявили, що проголосують за когось іншого або не братимуть участі у виборах цього року.

Половина тих, хто підтримує Гарріс у новому опитуванні (50%), кажуть, що їхні голоси більше на її підтримку, ніж проти Трампа.

CNN наголошує: “Це драматичний зсув у порівнянні з динамікою перегонів Байден-Трамп, яка була сфокусована на Трампі. Серед прихильників Байдена в червневому опитуванні CNN лише 37% сказали, що голосують переважно на підтримку президента”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

6 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

14 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

22 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

30 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

38 хв. ago

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

У редакцію "На Пенсії" написав Петро Бабенко із Чернігівської області, і його обурення цілком зрозуміле. Чоловік упевнений,…

46 хв. ago