Після самоусунення Байдена у Трампа виникла нова велика проблема, – The Hill

Після рішення 81-річного Джо Байдена не балотуватися на другий строк, 78-річний Дональд Трамп раптом опинився найстарішим кандидатом у президенти в історії Америки. Якщо він переможе, то його каденція скінчиться незадовго до його 83-го дня народження. Тобто він буде старішим, ніж Байден є зараз, пише в авторській статті для The Hill ветеран Демократичної партії Макс Бернс.

“Порівняння кадрів оголошення Трампом про [плани на своє] президентство в 2015 році з кадрами, зробленими на початку цього року, показує, що Трамп вже не є тією людиною, якою був раніше. Зараз колишній президент регулярно плутає імена, коли говорить навмання, і насилу закінчує речення”, – йдеться у публікації.

Трамп неодноразово заявляв, що всі кандидати в президенти повинні проходити когнітивний тест (перевірку розумових здібностей) незалежно від віку. Бернс вважає, що настав час перевірити в першу чергу самого Трампа, який демонструє “тривожні докази розумового занепаду”.

Опитування серед пересічних американців показують, що їх теж бентежить вік Трампа. 60% з них вважають його занадто старим для президентських повноважень. Серед виборців, які спостерігали за бурхливими дебатами Трампа з Байденом в червні, майже 50 відсотків вважають, що колишньому президенту слід відмовитися від участі в перегонах і зосередитися на своєму психічному здоров’ї. 

Ще в січні колишній губернатор Південної Кароліни Ніккі Гейлі , яка теж хотіла балотуватися в президенти від республіканців, казала, що “партія, яка першою відправить у відставку свого 80-річного кандидата, виграє вибори”. 

Проблемою для Трампа стала і кандидатура Камали Гарріс. Вона значно молодша та енергійніша, активо їздить країною у своїй передвиборчій боротьбі. Трамп до такого на звик. 

“Будуючи кампанію виключно на ідеї, що Байден старий і неповороткий, Трамп тепер зіткнувся з кандидатом, який майже на 20 років молодший за нього. (…) Тепер Трамп зіткнувся з кошмарним сценарієм — провести наступні чотири місяці далеко від свого поля для гольфу в Мар-а-Лаго і замість цього ганятися за Гарріс по всій країні у відчайдушних спробах продемонструвати свою бадьорість і силу”, – стверджує Макс Бернс. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

53 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

55 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

56 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago