Після самоусунення Байдена у Трампа виникла нова велика проблема, – The Hill

Після рішення 81-річного Джо Байдена не балотуватися на другий строк, 78-річний Дональд Трамп раптом опинився найстарішим кандидатом у президенти в історії Америки. Якщо він переможе, то його каденція скінчиться незадовго до його 83-го дня народження. Тобто він буде старішим, ніж Байден є зараз, пише в авторській статті для The Hill ветеран Демократичної партії Макс Бернс.

“Порівняння кадрів оголошення Трампом про [плани на своє] президентство в 2015 році з кадрами, зробленими на початку цього року, показує, що Трамп вже не є тією людиною, якою був раніше. Зараз колишній президент регулярно плутає імена, коли говорить навмання, і насилу закінчує речення”, – йдеться у публікації.

Трамп неодноразово заявляв, що всі кандидати в президенти повинні проходити когнітивний тест (перевірку розумових здібностей) незалежно від віку. Бернс вважає, що настав час перевірити в першу чергу самого Трампа, який демонструє “тривожні докази розумового занепаду”.

Опитування серед пересічних американців показують, що їх теж бентежить вік Трампа. 60% з них вважають його занадто старим для президентських повноважень. Серед виборців, які спостерігали за бурхливими дебатами Трампа з Байденом в червні, майже 50 відсотків вважають, що колишньому президенту слід відмовитися від участі в перегонах і зосередитися на своєму психічному здоров’ї. 

Ще в січні колишній губернатор Південної Кароліни Ніккі Гейлі , яка теж хотіла балотуватися в президенти від республіканців, казала, що “партія, яка першою відправить у відставку свого 80-річного кандидата, виграє вибори”. 

Проблемою для Трампа стала і кандидатура Камали Гарріс. Вона значно молодша та енергійніша, активо їздить країною у своїй передвиборчій боротьбі. Трамп до такого на звик. 

“Будуючи кампанію виключно на ідеї, що Байден старий і неповороткий, Трамп тепер зіткнувся з кандидатом, який майже на 20 років молодший за нього. (…) Тепер Трамп зіткнувся з кошмарним сценарієм — провести наступні чотири місяці далеко від свого поля для гольфу в Мар-а-Лаго і замість цього ганятися за Гарріс по всій країні у відчайдушних спробах продемонструвати свою бадьорість і силу”, – стверджує Макс Бернс. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

9 хв. ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

17 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

25 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

33 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

41 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

49 хв. ago