“Не поділяю культу особи”: Маск відхрестився від пожертв на президентську кампанію Трампа

Американський мільярдер Ілон Маск спростував інформацію про те, що планує виділяти $45 мільйонів на місяць на підтримку кампанії кандидата у президенти США Дональда Трампа. Засновник SpaseX сказав, що, як і раніше, підтримує ексглаву Штатів, проте не поділяє якогось “культу особистості” навколо Трампа.

Слова Маска процитувало видання Independent у середу, 24 липня. Він також прокоментував замах на Трмпа, заявивши, що колишній президент “проявив велику мужність” після цього інциденту.

Інформацію про пожертвування у $45 мільйонів Маск назвав неправдою.

“Те, що повідомляється у засобах масової інформації, просто неправда. Я не жертвую Трампу $45 мільйонів на місяць”, – заявив він.

Раніше видання Wall Street Journal писало, що Маск нібито направлятиме пожертвування Трампу через організацію під назвою America PAC (“Американський коаліційний виборчий комітет”).

Мільярдер підтвердив, що справді створив фонд America PAC, який підтримуватиме Трампа. За його словами, Республіканська партія більше відповідає його поглядам на питання свободи та меритократії.

“Однією з цих цінностей є меритократія, якнайбільше меритократії, тому ви просуваєтеся вперед залежно від своїх навичок і нічого більше”, – сказав Маск, додавши, що він сподівається, що Трамп принесе якнайбільше свободи від державного втручання.

Пізніше на своєму акаунті в соціальній мережі Х Маск написав, що підтримує Трампа на “набагато нижчому рівні”.

“Я роблю деякі пожертвування в America PAC, але на набагато нижчому рівні, а ключовими цінностями Коаліційного комітету є підтримка меритократії та індивідуальної свободи. Республіканці здебільшого, але не повністю, на стороні гідності та свободи”, – йдеться у повідомленні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

36 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

38 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

39 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

50 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

52 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

53 хв. ago