“Не поділяю культу особи”: Маск відхрестився від пожертв на президентську кампанію Трампа

Американський мільярдер Ілон Маск спростував інформацію про те, що планує виділяти $45 мільйонів на місяць на підтримку кампанії кандидата у президенти США Дональда Трампа. Засновник SpaseX сказав, що, як і раніше, підтримує ексглаву Штатів, проте не поділяє якогось “культу особистості” навколо Трампа.

Слова Маска процитувало видання Independent у середу, 24 липня. Він також прокоментував замах на Трмпа, заявивши, що колишній президент “проявив велику мужність” після цього інциденту.

Інформацію про пожертвування у $45 мільйонів Маск назвав неправдою.

“Те, що повідомляється у засобах масової інформації, просто неправда. Я не жертвую Трампу $45 мільйонів на місяць”, – заявив він.

Раніше видання Wall Street Journal писало, що Маск нібито направлятиме пожертвування Трампу через організацію під назвою America PAC (“Американський коаліційний виборчий комітет”).

Мільярдер підтвердив, що справді створив фонд America PAC, який підтримуватиме Трампа. За його словами, Республіканська партія більше відповідає його поглядам на питання свободи та меритократії.

“Однією з цих цінностей є меритократія, якнайбільше меритократії, тому ви просуваєтеся вперед залежно від своїх навичок і нічого більше”, – сказав Маск, додавши, що він сподівається, що Трамп принесе якнайбільше свободи від державного втручання.

Пізніше на своєму акаунті в соціальній мережі Х Маск написав, що підтримує Трампа на “набагато нижчому рівні”.

“Я роблю деякі пожертвування в America PAC, але на набагато нижчому рівні, а ключовими цінностями Коаліційного комітету є підтримка меритократії та індивідуальної свободи. Республіканці здебільшого, але не повністю, на стороні гідності та свободи”, – йдеться у повідомленні.

Ольга Степанова

Recent Posts

РФ створила секретний підрозділ для атак на світову підводну інфраструктуру

США виявили підвищену активність Росії в районі ключових підводних кабелів. У Вашингтоні вважають, що тепер…

2 години ago

Закриття заводів Volkswagen у Німеччині: як реагують працівники

Працівники Volkswagen обурені повідомленням про можливе закриття заводів  по всій Німеччині. Робоча рада Volkswagen, що представляє…

2 години ago

Світла може не бути до 20 годин на добу: українцям назвали поганий сценарій

Центр протидії дезінформації повідомляє, що цієї зими українці можуть зіткнутися з відключеннями електроенергії, які триватимуть…

2 години ago

ЗСУ зупинили просування росіян на Куп’янському напрямку, – комбат 92-ї ОШБр

Просування російських військ на Куп'янському напрямку фронту в Україні зупинено, заявив командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-ї окремої…

2 години ago

“Зрада” чи необхідність: навіщо “Укрзалізниця” витрачає на штори 7 млн гривень

Багатомільйонний тендер на закупівлю сонцезахисних штор у пасажирські вагони викликає багато запитань. Одне з них…

2 години ago

Королева – божевільна, принц – тупий: культовий британський актор образливо висловився про королівську сім’ю

85-річний Ієн Мак-Келлен за свою приголомшливу кар'єру в кіно і театрі був обласканий не тільки…

3 години ago