Глава МЗС Чехії закликав не вестися на «кремлівські казки про мир» після удару по Харкову

Російський удар по гіпермаркету у Харкові демонструє, як Путін хоче миру. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

«П’ятниця – кремлівський цар нібито сигналізує, що хоче миру. Субота – бомбардування гіпермаркету, повного цивільних. Не купуйтесь на кремлівські казки», – написав глава МЗС Чехії.

За його словами, на міністерській зустрічі НАТО в Празі він буде просити своїх колег «посилити підтримку для стримування російського імперіалізму».

Нагадаємо, Росія у суботу, 25 травня, нанесла черговий жорстокий удар по Харкову – по будівельному гіпермаркету. Станом на зараз відомо, що в приміщенні магазину могли перебувати понад 200 людей. 

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що кількість поранених в «Епіцентрі» зросла до сорока, а кількість загиблих до чотирьох.

Окрім цього, близько 19:10 у Харкові пролунав черговий вибух. Удар прийшовся на центральний район міста. Росіяни поцілили у цивільні об’єкти – відділення «Нової пошти», барбершоп, кафе. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Скандал у Голлівуді: репера Puff Daddy звинувачують у сутенерстві та сексуальному насильстві

Репер Шон Комбз, який виступає під сценічними іменами Puff Daddy (P. Diddy і Diddy) та звинувачений у…

8 хв. ago

В Україні рекордно зросли зарплати для “таємних покупців”: яку роботу пропонують

В Україні, згідно з даними одного з великих кадрових порталів, за рік зарплати для "таємних покупців" зросли…

12 хв. ago

Державний кордон Швейцарії та Італії змінився: що стало причиною

Швейцарія адаптувала свій державний кордон з Італією. Причиною цього стало танення льодовиків у результаті зміни клімату. Про це повідомляє Swissinfo.…

19 хв. ago

Археологи виявили у Польщі поховання вампірів, — ЗМІ (фото)

На півночі Польщі археологи виявили "вампірську гробницю", яка розташовувалась в церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці в маленькому селі…

25 хв. ago

Українці масово отримують “привіти” від ТЦК у месенджерах та електронній пошті

За словами Віктора Жори, колишнього заступника керівника Державної служби спеціального зв'язку, хвиля фішингових листів, замаскованих…

30 хв. ago

Обстріл Ізраїлем Бейрута: доля керівника «Хезболли» поки невідома

На фоні нещодавньої ескалації конфлікту між Ізраїлем та «Хезболлою», 27 вересня 2024 року, Ізраїль провів масований авіаудар по штаб-квартирі…

49 хв. ago