Віталій Кім пояснив, чому взяв на поруки корабельну сосну Кормишкіну

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім офіційно пояснив, чому взяв на поруки народну депутатку Ірину Кормишкіну – “корабельну сосну”, яку підозрюють у незаконному збагаченні. 24 жовтня під час телемарафону Кім навів два мотиви своїх дій: по-перше, Кормишкіна, за його словами, добровільно пішла на співпрацю зі слідством, а по-друге, Кім знає депутатку ще з тих часів, коли вона буда у бізнесі. 

Про те, що Кормишкіну взяли на поруки і Давид Арахамія, і Віталій Кім, останній підтвердив офіційно. Він пояснив, що знається з нардепкою довгих 20 років – ще з того часу, коли вона працювала у страховому бізнесі.

“Вона не переховується від слідства. Слідство розбереться хто винний, я тут не маю нічого коментувати. Я знаю, що це дозволить їй нормально працювати, і те що вона не буде ухилятися від правоохоронних органів, а зараз повноцінно співпрацює, надає всі документи. Це і дало суду змогу звільнити її на поруки”, — пояснив Кім.

За словами Кіма, Кормишкіній суд призначив саме такий запобіжний захід як взяття на поруки тому, що вона свідомо співпрацює зі слідством. Саме тому Кормишкіна отримала особисту поруку.                        

Що відомо про Ірину Кормишкіну

Ірина Кормишкіна народилася в Миколаєві. У 2019 році її обрали народною депутаткою 9-го скликання від партії “Слуга народу” під №116 у списку, хоча вона офіційно не належала до жодної партії.

Улітку 2020 року в мережі з’явилося відео, на якому тодішній лідер “Слуги народу” Олександр Корнієнко та керівник фракції Давид Арахамія обговорювали свою колегу Ірину Аллахвердієву (у 2023 році вона змінила прізвище на Кормишкіна після шлюбу з депутатом Миколаївської облради від партії “Наш край” Юрієм Кормишкіним). У розмові прозвучали вислови на кшталт “баба робоча” і “корабельна сосна”.

Нагадаємо, що 17 жовтня НАБУ та САП оголосили Ірині Кормишкіній підозру в незаконному збагаченні. За версією слідства, у 2021-2022 роках вона отримала активи, вартість яких на понад 20 млн грн перевищує її офіційні доходи та заощадження за цей період. Зокрема, вона придбала будинок поблизу Одеси, де зараз проживає.

Скандал із “корабельною сосною” привернув ще більше уваги до Ірини Кормишкіної, яка й раніше була відома своїми дорогими покупками та розкішним способом життя. Зокрема, з’явилася інформація, що під час повномасштабного вторгнення Росії вона придбала елітні транспортні засоби — автомобіль Mercedes-Benz S 500L та мотоцикл Harley-Davidson, витративши на них понад 1,5 мільйона гривень. Її чоловік, Юрій Кормишкін, відомий агробізнесмен, також став об’єктом уваги завдяки подарункам на кшталт обручки BVLGARI та годинника Hublot.

Романчук Микола

Recent Posts

Декілька мільйонів: скільки ще чоловіків можуть мобілізувати в Україні

В Україні продовжується мобілізація і ми вже були свідками "бусифікації" після концертів "Океан Ельзи". Скільки…

6 хв. ago

Кількість прихильників мирних переговорів з Росією невпинно зростає

Українці поступово змінюють свою думку щодо ймовірних переговорів з РФ задля завершення війни. Відповідно до…

15 хв. ago

Правоохоронці розповіли, скільки грошей Шор спрямував на підкуп виборців у Молдові

У період з вересня по жовтень в Республіку Молдова було переведено близько $39 млн з метою виборчої…

24 хв. ago

Підрозділ ЗСУ потрапив в оточення у Гірнику через залишення позицій іншим батальйоном

Росіяни змогли швидко просунутися у Гірнику Донецької області через те, що частина підрозділів ЗСУ залишила…

32 хв. ago

Косатка бризнула фекаліями на глядачів у аквапарку (відео)

Глядачі, які відвідували шоу косаток в аквапарку SeaWorld в Сан-Антоніо, США, отримали більше, ніж очікували,…

42 хв. ago

Комуналка в Україні: експерт пояснив, чому тарифи зростуть 2025 року

Очікувати підвищення тарифів на комунальні послуги 2025 року дійсно варто. Це підтверджується тим, що в…

51 хв. ago