Прокурори готують собі “золотий парашут”: як зростуть їхні зарплати на тлі скандалів

Поки країна намагається вирішити питання, куди витратити кожну копійку, прокурори вирішили, що саме час поповнити свої банківські рахунки. І не просто поповнити, а зробити це з розмахом: їхні зарплати можуть зрости ще на чверть, що обійдеться державному бюджету майже у 3 мільярди гривень. Прекрасний час, правда? На тлі скандалів з пенсіями та зловживаннями держслужбовців, такий хід виглядає як акт зухвалості.

Депутат Верховної Ради Ніна Южаніна розкрила, що саме зараз, коли на країну накочуються бюджетні скорочення, прокуратура раптом вирішила збільшити собі оклади, орієнтуючись на новий прожитковий мінімум. І ні, це не про додаткові 100 гривень. Нова базова сума зросте з 1600 до 2102 гривень, що автоматично збільшує оклади прокурорів окружних прокуратур, які отримують 25 таких мінімумів. Не забуваймо про надбавки, які додають ще більше “нульових” до їхніх зарплат.

За словами Южаніної, нинішня середня зарплата прокурора становить 68 тисяч гривень. Але навіщо зупинятися на цьому? Якщо можна витягнути з бюджету ще 3 мільярди, чому б цього не зробити, правда? Особливо на тлі скандалів з інвалідними пенсіями, які прокурори отримують разом із зарплатами. Це звучить як один з тих чудових “грати в обидва боки” моментів.

Южаніна також наголосила, що пенсії за інвалідністю прокурорів обмежені 10 прожитковими мінімумами, але якщо ці обмеження знімуть, то цифри можуть бути зовсім інші. Адже що краще, ніж ще одна порція великих виплат на тлі політичного хаосу?

Якщо прості українці намагаються вижити за мінімальні зарплати, прокурори, схоже, не мають наміру чекати на чудеса. Їхній підхід до проблеми простий: максимізувати власні доходи, використовуючи кожну можливість. І хто знає, можливо, це їхній спосіб підтримати економіку країни — через власні кишені.

Романчук Микола

Recent Posts

Вперше в історії на борту пасажирського літака запустили супутниковий інтернет Starlink

Літак авіакомпанії Qatar Airways піднявся в повітря з безкоштовним високошвидкісним інтернетом для пасажирів у рамках нового партнерства…

6 хв. ago

Україну “захопив” антициклон Xelat: чого чекати від погоди у п’ятницю, 25 жовтня

Здається, на Україну вирішив завітати антициклон із трохи химерною назвою Xelat, і, як завжди, синоптики…

11 хв. ago

Чотириденний робочий тиждень: що довів експеримент у Німеччині

У Німеччині завершилося тестування моделі чотириденного робочого тижня, яке тривало з 1 лютого. Так, 50…

15 хв. ago

У Києві шахрай за день ошукав пенсіонерів на 340 тис. грн: діяв за популярною схемою

Київська поліція затримала 31-річного уродженця Одеси, який за один день ошукав двох пенсіонерів у столиці…

15 хв. ago

Юлія Тимошенко засвітилась в МакДональдзі, побачивши відео про Трампа

В мережі Інтернет 24 жовтня опублікували фотографію з Юлією Тимошенко в одеському МакДональдзі. Її помітили в компанії…

23 хв. ago

В Україні стрімко дешевшає капуста: скільки зараз коштує кілограм

В Україні почали знижуватися ціни на капусту. Продукція дешевшає через надлишок, зокрема, овоча середньопізніх сортів, які не…

32 хв. ago