Кількість прихильників мирних переговорів з Росією невпинно зростає

Українці поступово змінюють свою думку щодо ймовірних переговорів з РФ задля завершення війни. Відповідно до результатів опитування у вересні 2024 року 35% громадян вважають переговори з РФ дієвим способом досягнення миру, що більше на 14% у порівнянні з вереснем 2023 року. При цьому 48% українців досі ставляться до переговорів з Російською Федерацією негативно.

Такі дані випливають з результатів соціологічного опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова. Частка тих, хто підтримував ідею переговорів лише після відведення російських військ на кордони України станом на 23 лютого 2022 року, зросла з 25% до 37%. Разом з тим, кількість українців, які виступають за переговори тільки після повернення України до кордонів 1991 року, зменшилася – показник скоротився з 61% до 49%.

При цьому регіональні розбіжності відіграють величезну роль. Приміром, на півдні України 48% респондентів готові до переговорів з Росією вже зараз, тоді як у на заході України цю ідею підтримують лише 23%. Натомість мешканці західних областей України (61%) вважають, що переговори з РФ можливі лише після відновлення кордонів 1991 року.

Результати опитування
Українці висловилися, як ставляться до переговорів з РФ

Переговори з Росією: будуть чи ні?

Президент України Володимир Зеленський заборонив переговори з російським правителем Володимиром Путіним. Однак це рішення глави держави не заважає розмовляти про участь РФ у саміті миру. Таке пояснення постійним українським заявам про необхідність долучення Росії на другий саміт миру дав 12 жовтня голова Офісу Президента України Андрій Єрмак.

9 жовтня Forbes випустив матеріал про те, щов Україні у випадку укладання мирної угоди з Росією може статися державний переворот. Його нібито здіймуть українські військові, якщо президент Володимир Зеленський поступиться Донбасом та Кримом. Захід засудить переворот, чим посилить розкол, вважають автори статті. Як наголошує Forbes, будь-який компроміс зараз просто призведе до більших проблем.

Романчук Микола

Recent Posts

Кількість новобранців катастрофічно меншає: військові б’ють на сполох

Наразі в навчальних центрах Збройних сил України проходять підготовку близько 20 тисяч новобранців, хоча ще…

4 хв. ago

Поцупили понад пів сотні двоколісних: у Рівному з’явилися серійні крадії мопедів

П'ятьох жителів Здолбунівської громади на Рівненщині затримали за викрадення понад пів сотні мопедів. Про це повідомляють у пресслужбі…

16 хв. ago

“Таких виплат немає ні в кого”: як прокурори отримують гігантські пенсії по інвалідності

Прокурори мали "лазівку" в законодавстві України ще з 2001 року, завдяки якій отримували найбільші виплати по…

25 хв. ago

Вчені назвали 5 речей, які роблять людину по-справжньому щасливою

Щастя – це індивідуальне поняття. Для когось – це здоров’я, для інших – купа грошей,…

34 хв. ago

“Всі були в захваті”: яке побачення є найкращим для Кейт Міддлтон та принца Вільяма

Принц Вільям і принцеса Кейт здивували всіх, коли вирушили на побачення у несподіване місце. Зокрема у жовтні…

43 хв. ago

Шестеро дітей P. Diddy зробили жорстку заяву про батька

Суд над музикантом має відбутися 5 травня 2025 року. Нещодавно стало відомо, що шестеро із сімох…

51 хв. ago