Кількість прихильників мирних переговорів з Росією невпинно зростає

Українці поступово змінюють свою думку щодо ймовірних переговорів з РФ задля завершення війни. Відповідно до результатів опитування у вересні 2024 року 35% громадян вважають переговори з РФ дієвим способом досягнення миру, що більше на 14% у порівнянні з вереснем 2023 року. При цьому 48% українців досі ставляться до переговорів з Російською Федерацією негативно.

Такі дані випливають з результатів соціологічного опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова. Частка тих, хто підтримував ідею переговорів лише після відведення російських військ на кордони України станом на 23 лютого 2022 року, зросла з 25% до 37%. Разом з тим, кількість українців, які виступають за переговори тільки після повернення України до кордонів 1991 року, зменшилася – показник скоротився з 61% до 49%.

При цьому регіональні розбіжності відіграють величезну роль. Приміром, на півдні України 48% респондентів готові до переговорів з Росією вже зараз, тоді як у на заході України цю ідею підтримують лише 23%. Натомість мешканці західних областей України (61%) вважають, що переговори з РФ можливі лише після відновлення кордонів 1991 року.

Результати опитування
Українці висловилися, як ставляться до переговорів з РФ

Переговори з Росією: будуть чи ні?

Президент України Володимир Зеленський заборонив переговори з російським правителем Володимиром Путіним. Однак це рішення глави держави не заважає розмовляти про участь РФ у саміті миру. Таке пояснення постійним українським заявам про необхідність долучення Росії на другий саміт миру дав 12 жовтня голова Офісу Президента України Андрій Єрмак.

9 жовтня Forbes випустив матеріал про те, щов Україні у випадку укладання мирної угоди з Росією може статися державний переворот. Його нібито здіймуть українські військові, якщо президент Володимир Зеленський поступиться Донбасом та Кримом. Захід засудить переворот, чим посилить розкол, вважають автори статті. Як наголошує Forbes, будь-який компроміс зараз просто призведе до більших проблем.

Романчук Микола

Recent Posts

М’ясо буде, але купити його люди не зможуть: доведеться перейти на недорогі каші

Уже найближчим часом ціни на м'ясо в Україні можуть потроху піти вгору, кажуть економісти. Серед…

20 секунд ago

Найтрендовіші поєднання кольорів в одязі в новому сезоні: це просто шик

Цієї зими мода на поєднання кольорів в одязі відкриває нові горизонти, пропонуючи яскраві та сміливі…

9 хв. ago

Мобілізація чоловіків 50-60 років: у ТЦК заявили, що “вигрібатимуть” усіх підряд

Заборони щодо мобілізації громадян вікової категорії від 50 до 60 років немає. Про це йдеться у заяві Волинського обласного…

17 хв. ago

У Саудівській Аравії будують “‎хмарочос”‎-мегаполіс‎: вже загинули тисячі людей, – ЗМІ

Тисячі робітників щороку гинуть під час будівництва футуристичного "‎хмарочоса"‎-мегаполіса‎ The Line у Саудівській Аравії. Як повідомляє Daily…

26 хв. ago

Стосується всіх, хто має газовий котел: “Нафтогаз” попередив українців

У багатьох українців у будинках встановлені індивідуальні газові котли і для забезпечення ефективної роботи цих…

37 хв. ago

Труни, скелети і темрява: Готична родина перетворила свій будинок на царство темряви

Ну що ж, якщо ви думали, що ваша квартира з IKEA — це вершина декору,…

48 хв. ago