“Фашист і диктатор”: Гарріс розкриває небезпечні амбіції Трампа

У середу, в епічному стилі американських політичних баталій, чинний віце-президент США Камала Гарріс вирішила нарешті сказати все, що думає про свого опонента Дональда Трампа. І це було не просто невдоволення. Ні, Гарріс зайшла з важкої артилерії: “фашист” і “диктатор”, ось якими словами вона охарактеризувала колишнього президента, додаючи до списку його бажання мати “армію генералів, які присягають йому на вірність, як ті, що служили Гітлеру”.

Причиною такого вибуху став неочікуваний спогад колишнього керівника штабу Трампа Джона Келлі, який розповів, що Трамп ностальгічно нарікав на відсутність “своїх генералів” — тих, хто б присягнувся йому так, як військові служили Гітлеру. Це стало тригером для Гарріс, яка прямо заявила, що “Трамп стає дедалі більш неврівноваженим і небезпечним”.

Гарріс зробила акцент на тому, що наступного разу, якщо Трамп повернеться до влади, вже не буде таких, як Келлі, щоб зупинити його найгірші імпульси. “Він хоче військових, які будуть віддані не Конституції, а особисто йому”, — наполягала віце-президентка, ніби сценарій антиутопії вже давно пишеться в її кабінеті.

І це ще не все: Гарріс нагадала, що Трамп використовував армію для розгону протестів і називав своїх опонентів “внутрішнім ворогом”, прямо натякаючи на його авторитарні амбіції. Вона заявила, що вибір американців у листопаді — це вибір між демократією та диктатурою. І якщо комусь досі здавалося, що “фашизм” — це лише риторика, то Гарріс нагадала: коли Трамп сам згадує Гітлера, це вже дзвінок на кшталт пожежної сигналізації.

“Ми знаємо, чого хоче Дональд Трамп. Він хоче безконтрольної влади”, — сказала Гарріс. І тут важко не погодитися, адже коли людина починає захоплюватися генералами, які віддані не Конституції, а одній особі, то це виглядає як сценарій, що ми бачили у темних главах історії.

Отже, у цій грі на високих ставках Гарріс робить все, щоб попередити виборців про можливий апокаліпсис, якщо Трамп повернеться до влади. Чи вистачить цих слів, щоб змінити хід історії, побачимо вже дуже скоро.

Романчук Микола

Recent Posts

ТЦК тепер не потрібні? Як модернізують мобілізацію

Міністерство оборони України готується розширити мобільний додаток «Резерв+» новими функціями, які дозволять користувачам оновлювати персональні…

18 секунд ago

Вперше в історії на борту пасажирського літака запустили супутниковий інтернет Starlink

Літак авіакомпанії Qatar Airways піднявся в повітря з безкоштовним високошвидкісним інтернетом для пасажирів у рамках нового партнерства…

9 хв. ago

Україну “захопив” антициклон Xelat: чого чекати від погоди у п’ятницю, 25 жовтня

Здається, на Україну вирішив завітати антициклон із трохи химерною назвою Xelat, і, як завжди, синоптики…

14 хв. ago

Чотириденний робочий тиждень: що довів експеримент у Німеччині

У Німеччині завершилося тестування моделі чотириденного робочого тижня, яке тривало з 1 лютого. Так, 50…

18 хв. ago

У Києві шахрай за день ошукав пенсіонерів на 340 тис. грн: діяв за популярною схемою

Київська поліція затримала 31-річного уродженця Одеси, який за один день ошукав двох пенсіонерів у столиці…

18 хв. ago

Юлія Тимошенко засвітилась в МакДональдзі, побачивши відео про Трампа

В мережі Інтернет 24 жовтня опублікували фотографію з Юлією Тимошенко в одеському МакДональдзі. Її помітили в компанії…

26 хв. ago