“Фашист і диктатор”: Гарріс розкриває небезпечні амбіції Трампа

У середу, в епічному стилі американських політичних баталій, чинний віце-президент США Камала Гарріс вирішила нарешті сказати все, що думає про свого опонента Дональда Трампа. І це було не просто невдоволення. Ні, Гарріс зайшла з важкої артилерії: “фашист” і “диктатор”, ось якими словами вона охарактеризувала колишнього президента, додаючи до списку його бажання мати “армію генералів, які присягають йому на вірність, як ті, що служили Гітлеру”.

Причиною такого вибуху став неочікуваний спогад колишнього керівника штабу Трампа Джона Келлі, який розповів, що Трамп ностальгічно нарікав на відсутність “своїх генералів” — тих, хто б присягнувся йому так, як військові служили Гітлеру. Це стало тригером для Гарріс, яка прямо заявила, що “Трамп стає дедалі більш неврівноваженим і небезпечним”.

Гарріс зробила акцент на тому, що наступного разу, якщо Трамп повернеться до влади, вже не буде таких, як Келлі, щоб зупинити його найгірші імпульси. “Він хоче військових, які будуть віддані не Конституції, а особисто йому”, — наполягала віце-президентка, ніби сценарій антиутопії вже давно пишеться в її кабінеті.

І це ще не все: Гарріс нагадала, що Трамп використовував армію для розгону протестів і називав своїх опонентів “внутрішнім ворогом”, прямо натякаючи на його авторитарні амбіції. Вона заявила, що вибір американців у листопаді — це вибір між демократією та диктатурою. І якщо комусь досі здавалося, що “фашизм” — це лише риторика, то Гарріс нагадала: коли Трамп сам згадує Гітлера, це вже дзвінок на кшталт пожежної сигналізації.

“Ми знаємо, чого хоче Дональд Трамп. Він хоче безконтрольної влади”, — сказала Гарріс. І тут важко не погодитися, адже коли людина починає захоплюватися генералами, які віддані не Конституції, а одній особі, то це виглядає як сценарій, що ми бачили у темних главах історії.

Отже, у цій грі на високих ставках Гарріс робить все, щоб попередити виборців про можливий апокаліпсис, якщо Трамп повернеться до влади. Чи вистачить цих слів, щоб змінити хід історії, побачимо вже дуже скоро.

Романчук Микола

Recent Posts

У Франції українським біженцям наказали покинути державне житло, – Le Monde

На сході Франції українським біженцям наказали покинути надане житло. Про це повідомляє Le Monde.  Зокрема влада департаменту Мерт…

13 секунд ago

Радіостанція в Польщі звільнила журналістів і замінила їх штучним інтелектом

Вперше в історії польська радіостанція OFF Radio Krakow вирішила перезапустити свою роботу цього тижня з…

9 хв. ago

Узбекистан відмовився вступати в економічний союз із Путіним

Плани Кремля розширити зону впливу на пострадянському просторі продовжують стикатися із опором держав Середньої Азії.…

17 хв. ago

Меган пишатиметься: принц Гаррі потрапив до рейтингу “найкрасивіших чоловіків”

Герцог Сассекський – молодший син принцеси Діани та чоловік Меган Маркл був названий одним із…

26 хв. ago

Путін вкотре зганьбився: не зміг вимовити ім’я президента Туреччини (відео)

Кремлівський диктатор Путін зганьбився на саміті БРІКС. Він не зміг вимовити ім’я та прізвище турецького президента Реджепа Таїпа…

35 хв. ago

“Немає механізмів”: Україна вже не зможе мобілізувати багато людей, – військовий

Держава вже не зможе мобілізувати до Сил оборони суттєву кількість вмотивованих людей, доведеться правильно розпоряджатися тими, хто…

52 хв. ago