Держдума ратифікувала договір про «всеосяжне партнерство» Росії з КНДР

Російська Держдума на засіданні у четвер ратифікувала Договір про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та КНДР. Одна з його статей передбачає взаємну військову допомогу. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Сам договір був підписаний у червні під час візиту до Пхеньяна лідера Росії Володимира Путіна. Він вніс документ на ратифікацію депутатами Держдуми 14 жовтня. У договорі 23 статті, які передбачають розширення співробітництва в науці та технологіях, зокрема у сферах космосу та ядерної енергетики, торгівлі, економіці та інвестиціях. Угода діє безстроково.  

КНДР – одна з найбідніших країн світу, яка десятиліттями перебувала під санкціями ООН через розвиток ядерної та ракетної програм. Один із пунктів договору передбачає допомогу сторін один одному в обході санкцій.

Четверта стаття угоди передбачає зобов’язання сторін надавати одна одній військову допомогу, якщо одна зі сторін зазнає збройного нападу однієї чи кількох держав.

При цьому КНДР – одна з кількох країн світу, які відкрито підтримують Москву у війні з Україною. Пхеньян визнав анексію українських територій Росією та, згідно з численними повідомленнями, забезпечує російську армію боєприпасами.

У середу газета The Wall Street Journal повідомила, що угода про військову співпрацю між Росією та Північною Кореєю містить пункт про відправлення солдатів із КНДР на війну в Україну. За словами колишнього офіцера російської розвідки, поінформованого про деталі угоди, документ врешті був доповнений секретним пунктом, який давав Північній Кореї дозвіл відправити першу хвилю – близько 1 тис. північнокорейських солдатів – в Україну, щоб «навчитися з перших вуст, як вести війну на прикладі досвіду Росії».

Романчук Микола

Recent Posts

Обіймався з Лукашенком та кланявся Путіну. Генсек ООН зганьбився на саміті БРІКС

Генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерреш взяв участь у саміті БРІКС, який проходить у Росії.…

7 хв. ago

Опитування показало, на яких продуктах українці економлять найбільше

Українці найбільше економлять на кондитерських виробах, рибі та морепродуктах. Про це стало відомо з опитування компанії Gradus…

18 хв. ago

У Південній Кореї вирує епідемія самотності. Держава виділила мільйони на боротьбу

Щороку тисячі південнокорейців помирають на самоті, а їхні тіла знаходять за дні та тижні після…

27 хв. ago

Робила чоловіків “інвалідами” за 3 тис доларів. У Львові затримали лікаря

Співробітники правоохоронних органів затримали на Львівщині лікарів, які допомагали військовозобов’язаним чоловікам ухилитися від військової служби.…

35 хв. ago

У Путіна може бути хвороба Паркінсона: ексглава Мі-6 прокоментував чутки

Владіміру Путіну, небезпідставно, приписували чимало хвороб. За деякими даними, у диктатора може бути хвороба Паркінсона.…

42 хв. ago

Більшість – офіційні мільйонери: Оприлюднено рейтинг декларацій голів обласних МСЕК

Напередодні старту жорсткої реформи МСЕКів українські ЗМІ дослідили статки очільників обласних центрів медико-соціальної експертизи, які…

51 хв. ago