Збитки у $30 млн: ексміністра обвинувачують у зловживанні владою

Колишнього міністра інфраструктури Андрія Пивоварського обвинувачують у кримінальній справі про зловживання владою і службовим становищем, що призвело до збитків у близько 30 мільйонів доларів.

Про це він повідомив у соцмережі Facebook.

Як зазначив ексочільник Міністерства інфраструктури, 24 липня він отримав статус обвинуваченого у справі.

“Починається новий етап у моїй справі, яку далі розглядатимуть у суді, і я муситиму довести, що я не винен”, – написав він.

Як відомо, взимку минулого року ексміністру Пивоварському та його колишньому заступнику оголосили про підозру у зловживанні владою та службовим становищем. За оцінками, їхні дії завдали державі шкоди на понад 30 мільйонів доларів.

За версією слідства, у 2015-му міністр та його заступник, який був головою Тарифної ради Мінінфраструктури, видали наказ про дозвіл приватним підприємствам стягувати 50% ставки корабельного збору із суден у морпорту “Південний”.

Як зазначає Пивоварський, сторона обвинувачення стверджує, що вони “ініціювали та забезпечили погодження наказу …. у структурних підрозділах міністерства, профільних міністерствах, відомствах та у Кабінеті Міністрів України…”.

“…як це забезпечили погодження наказу? На що тут обвинувачення натякає? Тут політ фантазії може бути безмежний….Тепер мені потрібно буде доводити в суді, що підписавши рішення колегіального органу, Кабінету Міністрів, яке пройшло погодження всієї вертикалі виконавчої влади і було юстоване Міністерством юстиції, я не порушив закон”, – додав ексміністр.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago