“Нахабне захоплення грошей”: у Трампа подали скаргу на Гарріс через передвиборчий фонд Байдена

Штаб кандидата у президенти США від республіканців Дональда Трампа 23 липня подав скаргу на віцепрезидента Камалу Гарріс. Скарга до Федеральної виборчої комісії пішла через передачу в розпорядження Гарріс виборчого фонду чинного президента Джозефа Байдена, який складає 96 млн доларів.

Про це пише видання Bloomberg. Зазначається, що в штабі Трампа це вважають “порушенням закону”; зокрема, юрист Трампа Девід Воррінгтон заявив про нібито “нахабне захоплення грошей”.

Відомо, що після того, як Демократична партія замінила Байдена на Гарріс, назву передвиборчого штабу змінили, а рахунки кампанії Байдена передали штабу віцепрезидента. Юридичне питання такого роду ще ніколи не підіймалося, проте експерти та фінансисти кажуть, що нічого протизаконного тут немає. Представники Гарріс вже заявили, що скарга ніяк не вплине на збір та витрату коштів.

“Республіканці можуть заздрити, що демократи налаштовані на перемогу над Дональдом Трампом і його союзниками, але безпідставні судові позови – на кшталт тих, які вони роками подавали, щоб придушити голоси виборців і вкрасти вибори, – лише відволікатимуть їх, поки ми реєструємо волонтерів, спілкуємося з виборцями та виграємо ці вибори”, – сказав речник кампанії Гарріс Чарльз Кретчмер Лутвак.

Відзначимо, що Гарріс за перші 24 години після того, як чинний президент США Джозеф Байден покинув президентські перегони, встановила рекорд зі зборів на проведення президентської кампанії. За добу штаб Гарріс залучив 81 мільйон доларів США, що стало рекордним результатом за всю історію Сполучених Штатів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Водій в заторі може отримати штраф: що категорично заборонено робити

Дорожні затори – невіддільна частина життя мешканців великих міст. Щоб уникнути аварійних ситуацій, важливо знати,…

2 хв. ago

Підвищення податків в Україні можуть запровадити “заднім числом”, – нардеп

Податковий Комітет Верховної Ради прийняв до повторного першого читання версію урядового законопрєкту про підвищення податків (11416-д). Про це…

11 хв. ago

Моторошне видовище: жінка спіймала величезну стародавню рибу завдовжки 2,5 метра

Емілі Сонг з Техасу (США) спіймала стародавню рибу неймовірних розмірів. Габарити алігаторевої щуки перевершують показники найбільших…

19 хв. ago

Брюс Вілліс поводиться агресивно: близьких охопив страх

Про це мало хто знав, але здоров'я Брюса Вілліса почало погіршуватися ще майже десять років тому. У…

26 хв. ago

В Україні змінять базову підготовку бійців перед відправкою на фронт: Сирський розкрив деталі

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський анонсував зміни у базовій підготовці бійців перед відправкою на фронт. Про це…

35 хв. ago

Циклон “Борис” вже втрачає свою силу: синоптикиня розказала, як зміниться погода в Україні

Циклон "Борис", що спричинив потужні зливи в Європі, вже втрачає свою силу. Про це розповіла синоптикиня…

44 хв. ago