Трампа зобов’язали сплатити понад 450 млн доларів у справі про шахрайство

Суддя штату Нью-Йорк офіційно зобов’язав Дональда Трампа виплатити 454,2 млн доларів після того, як його визнали винним у маніпулюванні власним капіталом у цивільній справі про шахрайство, порушеній генеральним прокурором штату Нью-Йорк.

Про це повідомляє Reuters.

Виплата включає штраф у розмірі 354,9 млн доларів, який суд призначив 16 лютого, плюс відсотки.

Суд також зобов’язав повнолітніх синів Трампа, Дональда Трампа-молодшого та Еріка Трампа, виплатити майже 4,7 млн доларів кожному, а колишнього фінансового директора Trump Organization Аллена Вайссельберга – 1,1 мільйона доларів, включаючи відсотки.

Загальна сума виплат становить $464,6 млн і була визначена в четвер. Понад 114 тис. доларів відсотків будуть продовжувати нараховуватися щодня, переважно лише для Дональда Трампа. Рішення було оприлюднене в п’ятницю.

Генеральний прокурор Летіція Джеймс звинуватила відповідачів у незаконному завищенні вартості майна Трампа з метою роздути його власність і отримати кращі умови кредитування та страхування.

Судові справи проти Трампа

Проти Дональда Трампа висунули понад 90 кримінальних звинувачень у кількох справах: щодо виплати 130 тисяч доларів порноакторці Стормі Деніель, спробі скасувати результати президентських виборів 2020 року, неправомірному розпорядженні секретною інформацією після того, як він залишив президентську посаду, а також інші звинувачення.

У 2020 році проти Трампа відкрили справу через можливе банківське шахрайство.

16 лютого 2024 суд Нью-Йорку зобов’язав Дональда Трампа виплатити понад 350 млн доларів. Його визнано винним в умисних фінансових махінаціях упродовж десяти років. Також суддя заборонив Трампу обіймати посади керівника чи директора будь-якої нью-йоркської корпорації протягом трьох років.

Крім того, Трампа може бути притягнуто до громадянської відповідальності за дії учасників штурму Капітолія 6 січня 2021 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кабмін Шмигаля підтримав підвищення штрафів для водіїв до 25 000 грн

Кабінет Міністрів на своєму засіданні підтримав законопроєкт №11024, який передбачає заборону поїздок на автомобілях по…

14 години ago

У два регіони України йдуть похолодання, штормовий вітер та град: синоптик назвав дату

Червень увірвався в Україну високими градусами на тлі дощів та гроз. Проте вже незабаром спека поступиться…

15 години ago

Росія масовано вдарила по Україні: скільки ракет та “шахедів” збили

У ніч на 1 червня російські окупанти завдали потужного ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних…

15 години ago

Сонце готує новий удар по Землі: до чого призведе черговий спалах енергії

Сонячна активність невблаганно наростає, і наша космічна "подруга" готується до чергового потужного спалаху своєї неосяжної…

20 години ago

Чи можна пити каву на ніч: експерт зі сну розповів, кому це корисно

Зазвичай вважається, що вживання кави на ніч негативно впливає на сон. Однак Макс Кірстен, експерт зі сну…

20 години ago

Туреччина категорично проти відправлення військ НАТО до України: у МЗС пояснили чому

Поки країни НАТО обговорюють можливість відправлення іноземних військ до України, Туреччина висловилася категорично проти. Водночас влада…

20 години ago