Не усміхається і став жорсткішим: як змінився Володимир Зеленський за два роки війни

Президент України Володимир Зеленський за свідченням як найближчого оточення, так і інтерв’юерів, які розмовляли з ним, дуже змінився за два роки повномасштабної війни з Росією. 

Журналісти зібрали фотографії українського лідера і розповіді людей, які спілкувалися з главою держави, на підтвердження цього, пише Фокус.

До 24 лютого 2022 року Володимир Зеленський віддавав перевагу діловому стилю в одязі. Президента часто бачили в чорних ділових костюмах, білих сорочках і класичних краватках. У той час лідер України вважав за краще також гладко голитися. На багатьох зі зроблених у той час фото Зеленський посміхався.

З 2019 до 2022 року Володимира Зеленського дуже часто бачили в ділових костюмах

23 лютого 2022 року президента України востаннє бачили в діловому костюмі. Тоді Володимир Зеленський у цьому образі зустрічався з лідерами Польщі та Литви. Уже в той час на обличчі глави держави видно стурбованість.

Володимир Зеленський із президентами Литви та Польщі 23 лютого 2022 року Фото: Офіс президента

Починаючи з 24 лютого, українці та весь світ бачитимуть Володимира Зеленського в незвичному для нього до цього часу образі. Президент змінив дорогі костюми на одяг у стилі мілітарі: його повсякденні образи включають спортивні штани кольору хакі, флісові куртки, футболки з тризубом і худі з написом I’M UKRAINIAN. У таких патріотичних речах він записує щоденні звернення до співвітчизників, зустрічається з іноземними делегаціями, приїжджає на передові позиції на фронті.

Кілька разів він з’являвся на публіці у футболках брендів 5.11, Hallyard, Combat, M-Tac, також його бачили у футболках з емблемою Нацгвардії України та принтом і принтом UA30. У гардеробі Зеленського є футболки з гербом України. Їх створила луцька дизайнерка Катерина Ковальчук.

Імідж президента України змінився з початком повномасштабного вторгнення ЗС РФ в УкраїнуФото: Офіс президента

До слова, про те, як змінився з початком війни лідер України, написав у своїй книзі журналіст Time Саймон Шустер. На її сторінках він згадує, що на екстреному саміті європейських лідерів 24 лютого 2022 року, до яких долучився Зеленський, він був “блідий і втомлений, зі щетиною і “не дуже вірив у те, що союзники його врятують, і це давалося взнаки”.

Володимир Зеленський під час звернення до українців 24 лютого 2022 року Фото: Скриншот

За словами Шустера, війна змінила українського президента — “але не завжди на краще”.

“Найбільші зміни відбулися в перші місяці російського вторгнення…, упевнений, мстивий, неполітичний, сміливий аж до нерозсудливості та безжалісності до тих, хто стоїть на його шляху, він спрямовував гнів і стійкість свого народу і цілеспрямовано висловлював це світові”, — зазначив журналіст.

Про те, що український президент змінився, свого часу говорив і психотерапевт Олег Чабан.

“Два різні обличчя… Не тому, що він заріс, тому що з’явилася частина військової уніформи. Просто інший вираз обличчя”, — зазначив він.

Зміни в образі та характері Володимира Зеленського за два роки війни відзначають і фахівці у сфері психології Фото: Скриншот

Сам Володимир Зеленський теж зазначає, що безповоротно змінився. Коли журналіст Саймон Шустер запитав про зміни президента, той відповів, що сильно постарів і не буде людиною, якою був до війни.

“Кілька його радників говорили мені, що він не посміхається і не жартує. У нього залишилося почуття гумору, але він став більш жорстким у спілкуванні”, — зазначив медійник у своїй книжці, присвяченій президенту.

А от Олена Зеленська вважає, що війна кардинально не змінила її чоловіка. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram/

“Мене часто запитують про те, як ти змінився за цей рік. І я завжди відповідаю: “Не змінився. Він той самий. Той самий хлопець, якого я зустріла, коли нам було по сімнадцять”. Але насправді дещо змінилося: ти набагато менше посміхаєшся зараз”, — написала перша леді України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

21 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

30 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

37 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

42 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

48 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

59 хв. ago