Махінації з житлом на 700 тисяч: екснардепу Долженкову призначили заставу

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід колишньому народному депутату Олександру Долженкову, якого підозрюють у незаконному одержанні від держави понад 700 тис. грн компенсації. Суддя призначила суму компенсації меншою від тієї, на яку екснардеп нагрів державу.  

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Імені підозрюваного традиційно не називають, проте українські ЗМІ вже висвітлювали цю справу, то ж йдеться саме про Долженкова. 

“Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та застосувала запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 696 440 грн до колишнього народного депутата, підозрюваного у незаконному одержанні понад 700 тис. грн компенсації за житло, тобто у вчиненні злочину”, – інформує САП. 

У прокуратурі пояснюють, що суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора САП та скасував рішення ВАКС від 6 лютого – у ньому йшлося про закриття провадження і про застосування запобіжного заходу до депутата. Суд постановив застосувати запобіжний захід у вигляді застави. Якщо Долженкова визнають винним, йому загрожує від трьох до семи років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Справа Долженкова

Від квітня 2015-го до грудня 2018 року нардеп незаконно одержував від Апарату Верховної Ради компенсацію за винайм житла, яку призначають за законом народним депутатам, що не мали власного житла у Києві. При цьому депутат приховав свою квартиру на Печерську. Відтак за майже два з половиною роки він незаконно отримав понад 700 тисяч компенсації. 

У березні 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала повідомлення про підозру. Депутат відмовився від одержання цих виплат лише після виходу журналістського розслідування програми “Схеми”. 

Нагадаємо, 18 січня 2018 року Долженков (представник “Опозиційного блоку”) був одним з 36 депутатів, що голосували проти Закону “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях”. А 16 січня 2014 року він голосував за диктаторські закони Януковича, коли у Києві тривала Революція Гідності на Майдані. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Вистрілив у чоловіка в авто та втік. У Києві поліцейські розшукують нападника

У Києві на вулиці Віктора Ярмоли в районі станції метро «Політехнічний інститут» невідомий підійшов до…

1 годину ago

На померлу Анастасію Заворотнюк несподівано повісили податковий борг: з’явилися подробиці

Про смерть російської акторки та зірки серіалу "Моя прекрасна няня" Анастасії Заворотнюк стало відомо 29…

1 годину ago

Кейт Міддлтон новим образом продемонструвала повагу до короля Чарльза III: деталі

Розкрито символізм вбрання Кейт Міддлтон під час появи на Trooping the Colour 2024. Про це пише Page Six. Дружина…

1 годину ago

Готували підпали авто військовослужбовців ТЦК у Дніпрі: СБУ викрила групу зловмисників

Служба безпеки та Національна поліція затримали групу зловмисників, які на замовлення спецслужб РФ готували підпали авто військовослужбовців…

2 години ago

Адвокати назвали умову, за якої можна не брати повістку у працівників ТЦК

Адвокати наголошують, що під час повітряної тривоги жодна особа не може бути позбавлена права прямувати…

2 години ago

“Розпечений купол” спричинить різке підвищення температури: у небезпеці мільйони людей

Вчені більше не лякають кліматичною кризою, яка обрушиться на планету в майбутньому — вона вже…

2 години ago