Стало відомо, яку зарплату отримує Залужний на посаді посла у Британії

У топі високооплачуваних українських послів Валерій Залужний, який на цей час є послом України в Британії, посідає п’яте місце. Його зарплата в середньому за липень-серпень після вирахування податків становила 59 947 грн. Про це повідомляє Liga.net з посиланням на дані МЗС.

На першому місці опинився колишній надзвичайний та повноважний посол України в Молдові Марко Шевченко, який улітку 2024-го в середньому за місяць отримав 102 795 грн після вирахування податків.

Шевченка було звільнено ще в березні, проте він продовжував отримувати зарплату влітку. А в серпні отримав аж 186 349 грн. Як пояснилило МЗС, цю суму посол отримав як надбавку за доступ до держтаємниці (10 525 грн) і за щорічну відпустку після завершення довготермінового відрядження (220 964 грн).

На другому місці опинився посол України в Чилі Юрій Дюдін. Улітку він у середньому отримував 63 794 грн. Третє місце посів посол Австрії Василь Химинець із зарплатнею 63 550 грн. Четверте місце із зарплатою 63 470 грн поділили посол у Німеччині Олексій Макеєв і посол двох посольств – Польщі та Чехії – Василь Зварич.

У середньому зарплата українського посла у 2024 році становить 56 412 грн. Однак законодавство передбачає різноманітні соціальні гарантії та забезпечення для послів, як-от надбавку за дипломатичний ранг, оплату навчання для дітей, оренди житла, медичної допомоги тощо.

На одного працівника закордонної дипломатичної установи у 2024 році заплановано в середньому 4,56 млн грн. Середньорічні витрати на оренду житла для керівника установи сягають 2,15 млн грн.

Десятка найвисокооплачуваніших послів

Романчук Микола

Recent Posts

У біженців відберуть допомогу: У Польщі запропонували радикальні зміни у виплатах

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський переконаний, що було б добре спрямовувати гроші, які українські біженці отримують у Німеччині,…

3 хв. ago

Ліквідація МСЕК: що буде замість них і чи зникне корупція

Президент Володимир Зеленський учора, 22 жовтня, провів засідання РНБО і підписав указ, яким від 31 грудня…

11 хв. ago

105-річна жінка здивувала секретом довголіття: “Пийте пиво і не виходьте заміж”

Жінка, яка відсвяткувала 105-й день народження, розкрила свій секрет довголіття. Про це пише New York Post. Коли…

22 хв. ago

Небезпечна середньовічна хвороба повертається через сучасні дієти

Цинга, яка була широко поширена у XVI-XVIII століттях, знову стає актуальною через сучасні дієти та…

31 хв. ago

Пенсії виплачуватимуть по-новому: можуть зрости в рази

Уряд України затвердив новий підхід до розрахунку пенсійних виплат, запровадивши другий обов'язковий рівень у пенсійній…

39 хв. ago

Дрони не замінять ракети та артилерію: що може суттєво змінити ситуацію на фронті

Україна розробляє масштабну програму виготовлення дронів. Вони показали свою ефективність, однак поки не зможуть повноцінно…

46 хв. ago