Мар’яна Безугла звинуватила київську депутатку від Євросолідарності у роботі на партію Єдина Росія

Навколо фракції “Європейська Солідарність” у Київраді продовжують вирувати пристрасті. Не встиг Віталій Кличко відсторонити одного зі своїх заступників, Володимира Прокопіва, що походить з цієї політсили і є її неформальним керманичем, як з боку нардепки Мар’яни Безуглої пролунали нові, ще тяжчі, звинувачення в бік колежанки Прокопіва. Вона, стверджує Безугла, була членкинею партії “Єдина Росія” і лобіювала вигідні державі-агресорці проєкти. Сама депутатка, втім, не залишилася безучасною і дала жорстку відсіч.

Про нібито належність депутатки від “ЄС” у Київраді Людмили Ковалевської до пропутінської партії “Єдина Росія” написала Мар’яна Безугла у Facebook. Як доказ, навела світлину, на якій жінка, схожа на Ковалевську, позує десь на фоні рожевої стіни (чомусь із лопатою та пожежними баграми-гаками на ній) та панянкою, що, посміхаючись, піднімає символіку ворожої партії.

“Це депутатка Людмила Ковалевська від “ЄС” у Київраді, помічниця з функцією романтичних відносин у Володимира Прокопіва… Постає питання, що робить членкиня “Єдиної Росії” у Петра Порошенка, який “зі зброєю в руках захищає Київ”, і фотографується з його дружиною”, – задається питанням Безугла.

На додачу нардепка написала, що “свого часу” Ковалевська, нібито, лобіювала “проросійський” проєкт Бабиного Яру, ще й опікувалася “партійною касою київського осередку “ЄС”. Йдеться, ймовірно, про Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр”, що був утворений коштами російських бізнесменів Михайла Фрідмана, Павла Фукса та Германа Хана.

“Можливо, планували захищати Київ якось з іншого боку, але щось пішло не за планом”, – іронічно резюмувала Безугла допис про Людмилу Ковалевську.

Щоправда, як саме депутатка від “ЄС” могла бути дотичною до цієї організації (тим більше, лобіювати її у Києві), незрозуміло. Інформатор не розшукав жодного публічного виступу з боку Людмили Ковалевської, у якому вона згадувала б “Меморіальний центр”. Не було й відповідних ініціатив, поданих нею від “ЄС”. Сама ж вона дала гостру відповідь у своєму Facebook, де спростувала звинувачення, ще й вдалася до особистих образ.

“Брехню про моє відношення до російської партії розповсюджували медведчуківські канали і шарій. Тепер цим займається добре всім відома цепна (ланцюгова – Ред.) собачка банкової. Я вже виграла суд за наклеп у 112 каналу і фігуранта реєстру зрадників Співака, який туди потрапив за медіа підтримку російської пропаганди в Україні… Не можете на мене нічого знайти і вирішили просто брехати? Доведеться за це відповідати”, – зазначила Ковалевська у дописі.

Зазначимо, що вперше інформацію про, нібито, причетність Людмили Ковалевської до агітації за “Єдину Росію” у Ханти-Мансійську озвучив Facebook-блогер Ігор Мегера ще перед місцевими виборами 2020 року. Більшість його постів мають виражено критичне спрямування до “Європейської Солідарності” та особисто Петра Порошенка, а у травні 2022-го, після початку повномасштабного вторгнення РФ, Мегера й зовсім закинув сторінку.

Втім, з його допису випливає, що Людмила Ковалевська змінила прізвище (раніше її звали Людмила, або Міла, Тижненко), і що вона дійсно виїздила до Росії. Тоді ж Ковалевська вперше відреагувала на цей закид, зазначивши, що у РФ справді бувала, але напочатку російсько-української війни розірвала з нею будь-які стосунки. А от із Прокопівим Ковалевська дійсно пов’язана досить тісно. Ще за часів, коли той був секретарем Київради, Ковалевська-Тижненко була його радницею з питань публічної політики та соціальних комунікацій.

Романчук Микола

Recent Posts

Податки в Україні злетять: у владі шукають рішення

Українська влада запевнила МВФ, що готова підняти податок на додану вартість (ПДВ), якщо це знадобиться…

2 хв. ago

У біженців відберуть допомогу: У Польщі запропонували радикальні зміни у виплатах

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський переконаний, що було б добре спрямовувати гроші, які українські біженці отримують у Німеччині,…

11 хв. ago

Ліквідація МСЕК: що буде замість них і чи зникне корупція

Президент Володимир Зеленський учора, 22 жовтня, провів засідання РНБО і підписав указ, яким від 31 грудня…

19 хв. ago

105-річна жінка здивувала секретом довголіття: “Пийте пиво і не виходьте заміж”

Жінка, яка відсвяткувала 105-й день народження, розкрила свій секрет довголіття. Про це пише New York Post. Коли…

30 хв. ago

Небезпечна середньовічна хвороба повертається через сучасні дієти

Цинга, яка була широко поширена у XVI-XVIII століттях, знову стає актуальною через сучасні дієти та…

39 хв. ago

Пенсії виплачуватимуть по-новому: можуть зрости в рази

Уряд України затвердив новий підхід до розрахунку пенсійних виплат, запровадивши другий обов'язковий рівень у пенсійній…

47 хв. ago