Емінем і Обама підтримали Гарріс на виборах

Американський репер Емінем та колишній президент США Барак Обама підтримали Камалу Гарріс на передвиборчому мітингу демократів. Артист заявив, що кандидатка у президенти підтримує свободу слова. А Обама, у свою чергу, зачитав на сцені реп.

Про це повідомляє ABC News. Мітинг відбувся у Детройті – рідному місті Емінема.

“Як більшість з вас знає, місто Детройт і весь штат Мічиган багато значать для мене. І перед цими виборами увага прикута до нас більше, ніж будь-коли. І я вважаю, що важливо використовувати свій голос. Тому я закликаю всіх вийти та проголосувати”, – сказав репер.

Після своїх слів Емінем запросив на сцену Барака Обаму, який теж підтримав Гарріс. На знак підтримки він навіть зачитав легендарну пісню Емінема Lose Yourself.

Крім того, експрезидент назав Дональда Трампа “непридатним”. Все через його танець на одному з останніх мітингів, де знепритомніли двоє людей.

“Якби ваш дідусь так поводився, ви хвилювалися б. Це той, хто хоче безконтрольної влади. Нам не потрібно дивитися, який вигляд має старший, божевільний Дональд Трамп без поручнів. Америка готова перегорнути сторінку”, – додав Обама.

Гарріс проти Трампа

У кандидата в президенти США Дональда Трампа зростають шанси на перемогу. Нині вони оцінюють у 54%. Вперше з серпня 2024-го він обійшов свою опонентку Камалу Гарріс. Про це повідомляє The Economist із посиланням на власну статистичну модель. Ймовірність його перемоги зросла на вісім процентних пунктів із п’ятниці.

Саме тому США не прийматимуть ніяких рішень щодо плану перемоги чи будь-яких інших українських ініціатив до виборів. А Володимир Зеленський відзначив, що Україна має план Б – на випадок перемоги Трампа. Яким він буде, не розповів, пославшись на непередбачуваність ймовірного президента США від Республіканської партії.

За результатами опитування, проведеного The Wall Street Journal, у семи так званих хитких штатах, які можуть вплинути на остаточний результат президентських виборів у США, молоді виборці надають перевагу Дональду Трампу над Камалою Гарріс. Вони зважають передусім на питання врегулювання війни в Україні та конфліктів на Близькому Сході. І в цьому плані Трампа виборці вважають більш досвідченим політиком, який здатен зупинити конфлікти.

Романчук Микола

Recent Posts

Небезпечна середньовічна хвороба повертається через сучасні дієти

Цинга, яка була широко поширена у XVI-XVIII століттях, знову стає актуальною через сучасні дієти та…

6 хв. ago

Пенсії виплачуватимуть по-новому: можуть зрости в рази

Уряд України затвердив новий підхід до розрахунку пенсійних виплат, запровадивши другий обов'язковий рівень у пенсійній…

14 хв. ago

Дрони не замінять ракети та артилерію: що може суттєво змінити ситуацію на фронті

Україна розробляє масштабну програму виготовлення дронів. Вони показали свою ефективність, однак поки не зможуть повноцінно…

21 хв. ago

Переселенці повертаються на окуповані території. Лідерка «слуг» назвала причину

Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк прокоментувала заяву омбудсмена Дмитра Лубінця, у якій він заявив, що переселенці через соціально-економічні труднощі повертаються…

39 хв. ago

ЄС затвердив кредит Україні на 35 мільярдів: погашати буде Росія

Рада Європейського Союзу остаточно затвердила пакет фінансової допомоги Україні у формі позики 35 млрд євро. Про…

47 хв. ago

В Україні стався землетрус: деталі (карта)

У середу, 23 жовтня, ввечері на території Чернівецької області зафіксували землетрус магнітудою 3.1. Про це йдеться у повідомленні Головного центру…

55 хв. ago