Автопарк українських нардепів росте навіть під час війни: у кого з’явилися елітні машини

Народні депутати під час війни продовжують купувати дорогі автомобілі. При цьому у їх деклараціях зазвичай дорогі покупки не вказуються.

Так у новому розслідуванні журналісти Bihus Info показали оновлення автопарку у чотирьох із них. Йдеться про Сергія Мінька (“Довіра”), Богдана Кіцака та Сергія Мандзія (“Слуга народу”), а також Анатолія Урбінського (“За майбутнє”).

Машини записані або на родичів нардепів, або на зв’язані з ними компанії.

Зокрема, у Мінько виявили BMW X7 2022 випуску. Зазначається, що купив він його у 2024 році, і тоді вони коштували близько 90 тисяч доларів.

Також журналісти помітили, що з маєтку, де мешкає родина нардепа, Мінько виїхав на Mercedes GLE 53 AMG 2023 року вартістю 120 тисяч. Цих автомобілів у декларації парламентарія немає.

У “слуги” Сергія Мандзія з’явилася Toyota Land Cruiser Prado, вартістю не менше 55 тисяч доларів. Автомобіль записано на компанію “Системи для бізнесу 2”, яка йому і належить.

Богдан Кіцак до Ради приїжджає на Toyota RAV 4 вартістю 36 тисяч доларів. Журналісти кажуть, що ця машина записана на його матір, яка не мешкає в Україні.

Сам нардеп спочатку говорив, що у нього немає свого автомобіля, але коли його помітили біля вказаної “Тойоти” все ж таки визнав її наявність. За словами Кіцака, він придбав транспортний засіб після продажу сімейної нерухомості.

Mercedes G 63 AMG майже за 200 тисяч доларів помітили у нардепа Анатолія Урбанського. Офіційно автомобіль купила його дружина, котра займається ресторанним бізнесом. Однак у 2023 році її прибуток склав лише половину від зазначеної суми.

Романчук Микола

Recent Posts

Трамп зробив скандальну заяву про візит Зеленського у США

Кандидат у президенти США Дональд Трамп зневажливо відгукнувся про візит українського лідера Володимира Зеленського до США, назвавши…

11 хв. ago

Німці представили новітню лазерну зброю, що може знищувати дрони та міномети

Німецькі оборонні технологічні стартапи Rheinmetall і MBDA Deutschland успішно завершили випробування нової лазерної зброї, яка…

25 хв. ago

У США Зеленський зробив гучну заяву про завершення війни

Президент України Володимир Зеленський заявив, що війна Росії проти України "ближча до завершення", ніж багато хто думає.…

37 хв. ago

Назвали помилки під час прийому ліків здатні звести нанівець усе лікування

Міністерство охорони здоров'я розповіло про помилки при вживанні ліків. МОЗ назвало кілька з помилок. "Які помилки під…

48 хв. ago

Гросу стала дипломатом в США? у МЗС розʼяснили ситуацію

Аліна Гросу не перебуває на жодних посадах у системі органів дипломатичної служби України. Про це повідомив речник МЗС…

1 годину ago

Російський літак-розвідник тричі порушив повітряні кордони Японії

Російський літак-розвідник у понеділок порушив повітряний простір Японії. Підняті для перехоплення японські винищувачі дали попереджувальний…

1 годину ago