“Будемо шукати точки дотику”: Кулеба прибув до Китаю для розмови про мир

Глава Міністерства закордонних справ України прибув до Китаю, де збирається обговорити питання миру. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За його словами, йому довелося пройти довгий шлях, адже дорога зайняла цілих 2 дні. При цьому він стверджує, що всі витрачені зусилля того варті.

“Тому що розмова про мир в Україні варта будь-яких зусиль, будь-якого витраченого часу на неї. Хочеться, звичайно, якомога швидше”, — заявив Дмитро Кулеба.

Окремо дипломат нагадав, що це перший візит міністра закордонних справ України до Пекіну з початку війни, а також перший повноцінний двосторонній візит з 2012 року. Відповідно, “ця дата говорить сама за себе”, вважає Кулеба.

Найближчими днями очікуються детальні та великі переговори з представниками Китаю, і в центрі уваги буде питання про мир в Україні.

“Будемо говорити, будемо шукати точки дотику. Нам потрібно уникнути конкуренції “мирних планів”. Нам потрібно рухатися до справедливого сталого миру, і Китай може зіграти в цьому важливу роль”, — підсумував Дмитро Кулеба.

Візит Кулеби до Китаю: реакція Пекіна

У МЗС КНР також прокоментували зустріч з українськими представниками. Пекін має намір обговорити з Києвом двостороннє співробітництво між країнами, а також ще кілька важливих речей.

“Під час візиту міністра закордонних справ України Кулеби до Китаю міністр закордонних справ Ван Ї проведе з ним переговори, під час яких обміняється думками про реалізацію консенсусу між главами держав, просування китайсько-українського співробітництва та питання, що становлять взаємний інтерес для обох сторін”, — заявила представниця китайської дипломатії Мао Нін.

На запитання стосовно ситуації в Україні вона відповіла, що Китай завжди намагався знайти дипломатичне розв’язання конфлікту і продовжить стояти “на боці миру і діалогу”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як стилізувати светр: 5 нестандартних образів для осені

Осінь — пора, коли стильні багатошарові луки стають основою гардеробу. Це час, коли можна поєднувати…

11 хв. ago

Майже 25% українських біженців не бачать себе в Україні після війни: опитування

Українські біженці у Європі роблять складний вибір: повертатися додому чи залишатися на новому місці. Опитування,…

22 хв. ago

Десятки квартир і дорогі авто: стало відомо про розкішне життя лікарів Вінницької МСЕК

Корупційні скандали у медико-соціальній експертизі не обмежуються лише Хмельниччиною. Журналісти видання OBOZ.UA виявили значні статки…

30 хв. ago

НАТО порівняли з феміністками, які не знають, що робити далі

НАТО, яке колись було символом сили та єдності, сьогодні більше схоже на організацію, що заблукала…

38 хв. ago

Стало відомо, коли Україна востаннє переведе годинники на зимовий час у 2024 році

27 жовтня 2024 року стане історичною датою для всіх українців. Це буде останній раз, коли…

1 годину ago

Яйця можуть зникнути з полиць супермаркетів Європи через нові стандарти

З березня 2025 року торговельна мережа Lidl Lietuva оголосила про радикальні зміни у своєму асортименті:…

1 годину ago