Захід має готуватися до фрагментації Росії – Данілов

Захід має готуватися до фрагментації Росії , а теперішні події у республіці Башкортостан – початок цього великого процесу, який розгортатиметься найближчим часом.

Таку думку секретар РНБО України Олексій Данілов висловив у коментарі виданню LIGA.net.

Данілов наголосив, що башкири – це окремий народ, який жодним чином не належить до росіян.

Захід має готуватися до фрагментації Росії, яка буде обов’язково. Те, що ми сьогодні бачимо, – це тільки початок цього великого процесу, який на Росії обов’язково буде розгортатися найближчим часом”, – переконаний секретар РНБО.

Він додав, що зараз у Башкортостані починається дуже багато різних процесів, а також на територіях Чеченської республіки Ічкерії, Татарстану та Дагестану.

Водночас, за словами Данілова, зараз фіксується велика проблема – “дехто із західних країн вважає, що розпад Росії зашкодить якимсь процесам”.

В цьому контексті посадовець нагадав, як 1991 року великі країни гадали, що розпад СРСР не може відбутися. Тоді була домовленість, що від Радянського Союзу відокремляться країни Балтії, а інші 12 країн входитимуть до СНД.

“Це все була трата часу, тому що не може існувати ніяке СНД. Так само, як і не можуть існувати на території Росії окремі народи без створення своїх країн. Нові країни обов’язково з’являться на мапі, яка наразі належить РФ“, – запевнив Данілов.

Нагадаємо, 17 січня у Башкортостані спалахнув протест у місті Баймак після того, як там був засуджений до ув’язнення місцевий активіст Фаїль Алсинов у справі “про розпалювання міжнаціональної ворожнечі”. Протестувальники кидали в ОМОНівців сніг, а поліцейські застосувати проти учасників акції кийки та сльозогінний газ.

 

Ольга Степанова

Recent Posts

У британських поїздах заборонили додатки для знайомств

Один із найбільших залізничних операторів Великої Британії Northern вирішив обмежити можливість своїм пасажирам користуватися в…

14 хв. ago

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

16 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

40 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

49 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

56 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

1 годину ago