Зеленський розповів українцям про липові інвалідності прокурорів, співробітників митниці та податкову

Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні не стримував емоцій: необґрунтоване присвоєння інвалідності стало масовим явищем серед посадовців різних рівнів. Якщо ви думали, що лише прокурори раптом стали “інвалідами”, то приготуйтеся: до них приєдналися співробітники митниці, податкової інспекції та навіть місцевих адміністрацій.

“Є сотні таких фактів, очевидно, необґрунтованих інвалідностей у посадових осіб митниці, податкової, системи Пенсійного фонду, місцевих адміністраціях”, – заявив Зеленський, підкреслюючи масштаби проблеми.

Але на цьому президент не зупинився. Він відкрито розкритикував міністрів охорони здоров’я та соціальної політики за їхню бездіяльність або, можливо, навіть співучасть у цій схемі.

“Щодо ситуації з МСЕК на РНБО… Були, на жаль, дуже непереконливі доповіді міністра охорони здоров’я та міністра соціальної політики”, – сказав президент, явно незадоволений їхньою роботою.

“Має бути і персональна відповідальність, і кадрові рішення щодо цієї ситуації в центральних органах влади – по вертикалі контролю за МСЕК”, – додав він, натякаючи на можливі відставки та серйозні кадрові перестановки.

Схоже, що Зеленський вирішив оголосити війну корупції на всіх рівнях, і фальшиві інвалідності посадовців стали лише верхівкою айсберга. Адже якщо ті, хто має служити народу, використовують систему для власного збагачення чи уникнення відповідальності, то які перспективи у країни?

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Гетманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: мали помітити зростання

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев поділився актуальними даними щодо пенсійних виплат в Україні.…

8 хв. ago

Гучна диверсія у Польщі: Варшава назвала винного

Польща звинуватила Росію в організації диверсії на своїй території, країна оголошує про закриття російського консульства у…

15 хв. ago

В Україні виставили на продаж активи одразу 11 банків: список назв

Фонд гарантування вкладів фізосіб планує продати активи низки банків, що ліквідуються. Початкова ціна реалізації всіх…

23 хв. ago

Сі Цзіньпін заявив, що «дружба між Китаєм і Росією триватиме поколіннями»

Сьогодні, 22 жовтня, у Казані на полях саміту БРІКС лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрівся із російським диктатором…

30 хв. ago

Опалювальний сезон під питанням: Попенко розповів, що приховали від українців

Експерт з енергетичних питань та житлово-комунального господарства Олег Попенко висловив сумніви щодо офіційної заяви уряду…

34 хв. ago

Облави ТЦК: розкрили, як планують маршрути

З початку повномасштабного вторгнення, мобілізаційні заходи в Україні стали частиною повсякденного життя. Однак після недавнього…

50 хв. ago