Спікер у центрі скандалу: Стефанчук відповідає на звинувачення у “родинних зв’язках” із Крупою

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук спростував чутки, які з’явилися у ЗМІ про можливий родинний зв’язок із затриманою керівницею Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяною Крупою. У коментарі для журналістів “Радіо Свобода” Стефанчук заявив, що ці плітки розганяють антикорупційні активісти, які вже видалили свої заяви через відсутність доказів.

“Не хочу, щоб журналісти робили з Хмельниччини якийсь особливий регіон. Такі негідники є у кожному регіоні України. Що стосується пані Крупи, то антикорупціонери, які почали розповсюджувати плітки про якісь мої зв’язки з нею, вже прибрали свої коментарі, оскільки вони бездоказові. Ні про які родинні, кумівські чи інші відносини моя родина з цими особами не має жодного відношення,” – заявив Стефанчук.

Спікер наголосив, що недостовірні чутки лише відволікають увагу від справжніх проблем. Згідно з інформацією журналіста Юрія Ніколова, який першим заявив про можливий зв’язок між Стефанчуком і Крупою, його батько, начебто, свого часу очолював міську лікарню в Хмельницькому. Проте після перевірки фактів Ніколов сам видалив ці рядки, посилаючись на недостовірність інформації.

Нагадаємо, що керівницю Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяну Крупу разом із її сином, який керував обласним Пенсійним фондом, звинувачують у незаконному збагаченні. Під час обшуків у них було знайдено майже 6 мільйонів доларів готівкою. 7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав для Крупи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави у понад 500 мільйонів гривень.

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) прийняла рішення про ліквідацію медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) з 31 грудня 2024 року, у зв’язку з масштабними зловживаннями в системі. Зокрема, понад 4 тисячі висновків про інвалідність, виданих у Хмельницькому, було скасовано, а під підозрою опинилося 64 посадовці. Міністерство охорони здоров’я провело перевірки та скасувало інвалідність 74 військовозобов’язаним, що отримали статус від місцевої МСЕК.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Розкрито секрет ТЦК: кому зараз шлють повістки Укрпоштою

Повістки поштою надсилають як тим, хто оновив свої військові облікові дані, так і тим, хто не з'являвся…

2 хв. ago

Користь трун для живих і мертвих повністю доведена

Похоронні ритуали завжди були для людей вкрай важливими. Так було в усі часи у всіх народів.…

11 хв. ago

Як перезимувати в теплі та не розоритися на комуналці: секрети економії на платіжках

Правильна підготовка будинку до опалювального сезону гарантує комфорт, тепло та зниження витрат на комунальні послуги.…

24 хв. ago

Часті землетруси та будівлі вздовж річки: як живуть у найвужчому місті світу

Місто Яньцзінь розташоване в китайській провінції Юньнань і є найвужчим у світі. У ньому будівлі…

32 хв. ago

Лофери зі шкарпетками: як створити модний осінній лук

Лофери – це стильне та універсальне взуття, яке чудово підходить для різноманітних образів, як на…

41 хв. ago

«Броні» від мобілізації не буде: в чому справа і чи надовго

У застосунку "Дія" тимчасово призупинили функцію бронювання працівників від мобілізації. Це рішення було ухвалене в…

50 хв. ago