Спікер у центрі скандалу: Стефанчук відповідає на звинувачення у “родинних зв’язках” із Крупою

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук спростував чутки, які з’явилися у ЗМІ про можливий родинний зв’язок із затриманою керівницею Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяною Крупою. У коментарі для журналістів “Радіо Свобода” Стефанчук заявив, що ці плітки розганяють антикорупційні активісти, які вже видалили свої заяви через відсутність доказів.

“Не хочу, щоб журналісти робили з Хмельниччини якийсь особливий регіон. Такі негідники є у кожному регіоні України. Що стосується пані Крупи, то антикорупціонери, які почали розповсюджувати плітки про якісь мої зв’язки з нею, вже прибрали свої коментарі, оскільки вони бездоказові. Ні про які родинні, кумівські чи інші відносини моя родина з цими особами не має жодного відношення,” – заявив Стефанчук.

Спікер наголосив, що недостовірні чутки лише відволікають увагу від справжніх проблем. Згідно з інформацією журналіста Юрія Ніколова, який першим заявив про можливий зв’язок між Стефанчуком і Крупою, його батько, начебто, свого часу очолював міську лікарню в Хмельницькому. Проте після перевірки фактів Ніколов сам видалив ці рядки, посилаючись на недостовірність інформації.

Нагадаємо, що керівницю Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяну Крупу разом із її сином, який керував обласним Пенсійним фондом, звинувачують у незаконному збагаченні. Під час обшуків у них було знайдено майже 6 мільйонів доларів готівкою. 7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав для Крупи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави у понад 500 мільйонів гривень.

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) прийняла рішення про ліквідацію медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) з 31 грудня 2024 року, у зв’язку з масштабними зловживаннями в системі. Зокрема, понад 4 тисячі висновків про інвалідність, виданих у Хмельницькому, було скасовано, а під підозрою опинилося 64 посадовці. Міністерство охорони здоров’я провело перевірки та скасувало інвалідність 74 військовозобов’язаним, що отримали статус від місцевої МСЕК.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Іншопланетні бази на Землі: американець каже, що знає, де ховаються прибульці

Американець Денні Шихан, відомий своєю діяльністю в сфері досліджень НЛО та контактів з іншопланетянами, зробив…

42 секунди ago

“Повна катастрофа”: Сукня мачухи нареченої, зроблена своїми руками, стала вірусною в Мережі

Жінку жорстоко висміяли в соціальних мережах після того, як вона поділилася сукнею, пошитою власноруч, щоб…

6 хв. ago

ШІ замість копів та МСЕК: нардеп вигадав, як побороти корупції в Україні

Штучний інтелект як панацея для українських правоохоронних органів? Саме таку думку висловив народний депутат від…

13 хв. ago

Тост з відбитками ніг за £20: модель вигадала дивний спосіб заробітку в соцмережі

В соціальних мереж, де креативність не знає меж, модель з Instagram Сільверлурі Ло вирішила здивувати…

25 хв. ago

Зеленський розповів українцям про липові інвалідності прокурорів, співробітників митниці та податкову

Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні не стримував емоцій: необґрунтоване присвоєння інвалідності стало масовим…

43 хв. ago

Львів обігнав Київ і став найдорожчим містом України за ціною житла

Львів став новим лідером серед українських міст за вартістю квадратного метра житла, обігнавши столицю України…

1 годину ago