Пляшка ігристого і сигара: Кулеби розповів невідомі подробиці своєї відставки

Коли справа доходить до відставок, Дмитро Кулеба знає, як зробити це стильно. Колишній міністр закордонних справ України розповів, як він зустрів свою відставку – і, звичайно, все було не так банально, як може здатися. Забудьте про стрес і драму – сигара, пляшка вина і спокійна розмова з собою стали атрибутами його останнього вечора на посаді.

Кулеба, який очолював Міністерство закордонних справ протягом чотирьох з половиною років, поділився подробицями свого звільнення на YouTube-каналі Раміни Есхакзай. Виявилося, що новина не була для нього несподіванкою. Більше того, він готувався до цього моменту з гідністю та витримкою, яка личить справжньому дипломату.

“Жодних претензій до моєї роботи не висловлювали,” – підкреслив Кулеба, розвінчуючи можливі теорії змови про конфлікти або помилки в зовнішній політиці. За його словами, рішення про звільнення не мало ніякого відношення до провалів на дипломатичному фронті.

Все почалося, коли Кулеба разом із дружиною Світланою відвідували спортзал. Замість звичного дзвінка від тренера, на його телефон надійшов дзвінок від Прем’єр-міністра з проханням терміново зустрітися. Після розмови з головою уряду Кулеба попрямував на зустріч із Президентом України. І ось – формальності було завершено.

Але на цьому вечір не закінчився. Повернувшись додому, Кулеба вирішив провести свій останній вечір на посаді без зайвого пафосу. Разом із дружиною вони відкрили пляшку ігристого вина, підпалили сигару, і, у спокійній атмосфері, він написав свою заяву про звільнення.

Ексміністр зазначив, що дотримується одного важливого правила: “Посада міністра закордонних справ – це квота президента. Тривале перебування на ній шкодить як посадовцю, так і державі.” Цей жест відображає його погляд на систему, де позиції не повинні перетворюватися на довічні привілеї.

Щодо причин звільнення, Дмитро Кулеба чітко дав зрозуміти, що рішення було прийнято не через проблеми у зовнішній політиці України. “Все було узгоджено,” – підсумував він, підтверджуючи, що цей крок був запланованим і обговореним із керівництвом країни.

Залишається тільки питання – що саме чекає на ексміністра далі? Вино, сигари та відставки – це, звичайно, добре, але дипломат такого рівня навряд чи залишиться поза великою грою.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Податкова вимагає доступу до всіх рахунків українців: у НБУ занепокоїлись

Податкова хоче отримати доступ до даних про банківські рахунки українців та бізнесу - це суттєво…

1 хв. ago

У ТЦК чекають багатодітних батьків: коли мобілізація неминуча та хто отримає відстрочку

В Україні батьки, які мають кількох дітей, мають право на відстрочку від призову, але нещодавні…

9 хв. ago

Які країни і в якому об’ємі постачають підсанкційні товари Росії

Незважаючи на численні міжнародні санкції, введені проти Російської Федерації, країна — агресор продовжує отримувати критично…

18 хв. ago

Засновник Flibusta вибрав асистований суїцид через смертельну хворобу

На сайті найбільшої піратської онлайн бібліотеки Росії Flibusta з’явилося повідомлення про смерть її засновника, відомого під ніком…

45 хв. ago

Росія може розпочати наступ на Запоріжжя, – The Economist

Наступною ціллю російських окупаційних військ в Україні може бути Запоріжжя. Ворог може розпочати наступ на це…

54 хв. ago

Гетманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: мали помітити зростання

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев поділився актуальними даними щодо пенсійних виплат в Україні.…

1 годину ago