Пляшка ігристого і сигара: Кулеби розповів невідомі подробиці своєї відставки

Коли справа доходить до відставок, Дмитро Кулеба знає, як зробити це стильно. Колишній міністр закордонних справ України розповів, як він зустрів свою відставку – і, звичайно, все було не так банально, як може здатися. Забудьте про стрес і драму – сигара, пляшка вина і спокійна розмова з собою стали атрибутами його останнього вечора на посаді.

Кулеба, який очолював Міністерство закордонних справ протягом чотирьох з половиною років, поділився подробицями свого звільнення на YouTube-каналі Раміни Есхакзай. Виявилося, що новина не була для нього несподіванкою. Більше того, він готувався до цього моменту з гідністю та витримкою, яка личить справжньому дипломату.

“Жодних претензій до моєї роботи не висловлювали,” – підкреслив Кулеба, розвінчуючи можливі теорії змови про конфлікти або помилки в зовнішній політиці. За його словами, рішення про звільнення не мало ніякого відношення до провалів на дипломатичному фронті.

Все почалося, коли Кулеба разом із дружиною Світланою відвідували спортзал. Замість звичного дзвінка від тренера, на його телефон надійшов дзвінок від Прем’єр-міністра з проханням терміново зустрітися. Після розмови з головою уряду Кулеба попрямував на зустріч із Президентом України. І ось – формальності було завершено.

Але на цьому вечір не закінчився. Повернувшись додому, Кулеба вирішив провести свій останній вечір на посаді без зайвого пафосу. Разом із дружиною вони відкрили пляшку ігристого вина, підпалили сигару, і, у спокійній атмосфері, він написав свою заяву про звільнення.

Ексміністр зазначив, що дотримується одного важливого правила: “Посада міністра закордонних справ – це квота президента. Тривале перебування на ній шкодить як посадовцю, так і державі.” Цей жест відображає його погляд на систему, де позиції не повинні перетворюватися на довічні привілеї.

Щодо причин звільнення, Дмитро Кулеба чітко дав зрозуміти, що рішення було прийнято не через проблеми у зовнішній політиці України. “Все було узгоджено,” – підсумував він, підтверджуючи, що цей крок був запланованим і обговореним із керівництвом країни.

Залишається тільки питання – що саме чекає на ексміністра далі? Вино, сигари та відставки – це, звичайно, добре, але дипломат такого рівня навряд чи залишиться поза великою грою.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Повістки поштою: хто і як вирішує, кого відправити на фронт

Українці, які підпадають під мобілізацію, починають отримувати повістки не тільки через військкомати, але й поштою.…

7 хв. ago

Спікер у центрі скандалу: Стефанчук відповідає на звинувачення у “родинних зв’язках” із Крупою

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук спростував чутки, які з’явилися у ЗМІ про можливий родинний…

13 хв. ago

Ердоган змінює курс? Туреччина таємно зупинила постачання військових товарів до РФ

Туреччина, як виявилося, таємно припинила експорт американських товарів військового призначення до Росії після попереджень з…

22 хв. ago

Мерзнете, бо батареї холодні? Ось топ-5 пристроїв, які врятують вас від дубака

Опалювальний сезон іще не розпочався, а температура у вашій квартирі вже не надихає? Не хвилюйтесь…

40 хв. ago

Ціни на житло у Німеччині: скільки треба грошей, щоб купити квартиру чи будинок

Ціни на житло у великих містах Німеччини продовжують демонструвати динаміку, яку уважно відслідковують як місцеві…

52 хв. ago

Дрон влетів у спальню: з’явилися заборонені кадри резиденції Нетаньяху після атаки

Ізраїльські ЗМІ оприлюднили шокуючі кадри резиденції прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху у Кесарії після того, як…

1 годину ago