Це виглядає дивно: американці просять надати докази того, що Байден ще живий

На телеканалі Fox News, близькому до республіканців, почали вимагати публічних доказів, що президент Джо Байден досі живий. Ведучі й гості студії висловлюють занепокоєння з приводу того, що Байден оголосив про свій намір не брати участь у виборах у формі письмового звернення, а не в публічній заяві на камеру. З моменту цього оголошення він жодного разу не з’явився на публіці.

“Де звернення на камеру з Делавера? Не було навіть заяви в Овальному кабінеті, як це зробив Ліндон Джонсон у 1968 році, коли відмовився балотуватися на другий термін. Це виглядає дивно”, – зазначив ведучий Брет Байєр.

Ведуча Дана Періно також висловила свою стурбованість. Вона відзначила, що досі немає жодних фото та відео з Баденом. 

“З моменту останньої публічної появи не було жодних фото чи відео. Я сподіваюся, що з ним все гаразд, але зрозуміло, чому люди запитують про докази його життя”, – сказала вона. 

Водночас у соціальних мережах обговорюється версія, що лист про відставку міг бути підписаний не Байденом. Офіційно ж стверджується, що президент особисто підписав документ про відмову від участі у виборах.

Байден йде

Президент США Джо Байден оголосив про відмову від боротьби за переобрання і зосередиться на виконанні своїх обов’язків до кінця терміну. Він заявив, що це рішення є найкращим для країни та Демократичної партії.

Байден запропонував віцепрезидентці Камалі Гарріс бути кандидатом від демократів на президентських виборах і вона погодилася. Це перший випадок за десятиліття, коли чинний президент США знімає свою кандидатуру. Подібне сталося в 1968 році, коли Ліндон Джонсон оголосив про відмову балотуватися на другий термін.

Байден ухвалив своє рішення після тиску з боку однопартійців і невдалих публічних виступів, включаючи помилки на саміті НАТО та дебатах з Дональдом Трампом. Хоча ще 17 липня він міг переглянути своє рішення через проблеми зі здоров’ям, того ж дня Білий дім повідомив про позитивний тест на COVID-19.

Джо Байден покинув передвиборчі перегони

За даними Politico, Байден ще 20 липня планував продовжувати кампанію, але змінював рішення вже наступного дня. Рішення стало несподіванкою для багатьох у Білому домі та передвиборчому штабі. Байден ухвалив його після наради з радниками, які представили йому невтішні результати опитувань. Останнє оголошення дало можливість зберегти видимість, що рішення прийнято на умовах президента, що було важливо для його іміджу і для його дружини Джилл.

Ольга Степанова

Recent Posts

Учені створять найпотужніший генератор енергії на Землі: як і де він запрацює

У 2024 році почнуть роботу всі чотири реактори ядерного генератора "Барака" в Дубаї. Очікується, що…

10 секунд ago

Брат Кейт Міддлтон розповів, як вона змінилася після зустрічі з Вільямом

Брат Кейт Міддлтон у своїх нових мемуарах розповів про її стосунки з принцом Вільямом. Про…

2 хв. ago

У Росії почнуться проблеми зі снарядами на Курщині: Дикий про удар по складу в Торопці

Курське угруповування росіян повністю забезпечувалося боєприпасами зі складу у Торопці Тверської області, який напередодні уразили Сили оборони…

3 хв. ago

Що буде з мобільним зв’язком в Україні під час блекаутів: мобільні оператори розповіли

В Україні мобільним операторам доручили обладнати станції зв'язку так, щоб у користувачів було до 10…

5 хв. ago

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Як зазначає адвокат Оксана Доготер, під час перевірок актуальності військових документів звертається увага не тільки…

6 хв. ago

Знахідка на данському пляжі приголомшила прибиральників: що викинуло на берег у рибальському селі

Прибиральники пляжу на острові Борнхольм (Данія) спершу вирішили, що знайшли гігантського морського змія. Але це…

8 хв. ago