Це виглядає дивно: американці просять надати докази того, що Байден ще живий

На телеканалі Fox News, близькому до республіканців, почали вимагати публічних доказів, що президент Джо Байден досі живий. Ведучі й гості студії висловлюють занепокоєння з приводу того, що Байден оголосив про свій намір не брати участь у виборах у формі письмового звернення, а не в публічній заяві на камеру. З моменту цього оголошення він жодного разу не з’явився на публіці.

“Де звернення на камеру з Делавера? Не було навіть заяви в Овальному кабінеті, як це зробив Ліндон Джонсон у 1968 році, коли відмовився балотуватися на другий термін. Це виглядає дивно”, – зазначив ведучий Брет Байєр.

Ведуча Дана Періно також висловила свою стурбованість. Вона відзначила, що досі немає жодних фото та відео з Баденом. 

“З моменту останньої публічної появи не було жодних фото чи відео. Я сподіваюся, що з ним все гаразд, але зрозуміло, чому люди запитують про докази його життя”, – сказала вона. 

Водночас у соціальних мережах обговорюється версія, що лист про відставку міг бути підписаний не Байденом. Офіційно ж стверджується, що президент особисто підписав документ про відмову від участі у виборах.

Байден йде

Президент США Джо Байден оголосив про відмову від боротьби за переобрання і зосередиться на виконанні своїх обов’язків до кінця терміну. Він заявив, що це рішення є найкращим для країни та Демократичної партії.

Байден запропонував віцепрезидентці Камалі Гарріс бути кандидатом від демократів на президентських виборах і вона погодилася. Це перший випадок за десятиліття, коли чинний президент США знімає свою кандидатуру. Подібне сталося в 1968 році, коли Ліндон Джонсон оголосив про відмову балотуватися на другий термін.

Байден ухвалив своє рішення після тиску з боку однопартійців і невдалих публічних виступів, включаючи помилки на саміті НАТО та дебатах з Дональдом Трампом. Хоча ще 17 липня він міг переглянути своє рішення через проблеми зі здоров’ям, того ж дня Білий дім повідомив про позитивний тест на COVID-19.

Джо Байден покинув передвиборчі перегони

За даними Politico, Байден ще 20 липня планував продовжувати кампанію, але змінював рішення вже наступного дня. Рішення стало несподіванкою для багатьох у Білому домі та передвиборчому штабі. Байден ухвалив його після наради з радниками, які представили йому невтішні результати опитувань. Останнє оголошення дало можливість зберегти видимість, що рішення прийнято на умовах президента, що було важливо для його іміджу і для його дружини Джилл.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

4 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

11 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

16 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

23 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

33 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

34 хв. ago