Авторитарність і радянщина: Безугла розкритикувала методи управління ЗСУ Сирським

Народна депутатка Мар’яна Безугла вкотре піддала критиці головкома ЗСУ Олександра Сирського, звинувативши його в “авторитарності” і поверненні до радянських методів управління армією.

Про це нардепка сказала в інтерв’ю Наталії Мосейчук у межах авторського проєкту “Мосейчук+”.

“Після Валерія Федоровича (Залужного) було ухвалено рішення призначити найдосвідченішого. Людина, отримавши такі повноваження, історичну відповідальність і “зелене світло”, вона може розвиватися, або навпаки – поглибити свої типові навички. У нього (Олександра Сирського. – Ред.) є певна репутація, історія зростання… Йому треба було взяти краще, що було у Залужного, інші розробки, акумулювати зі своїм досвідом.

Але він став ще більш авторитарним, став ще більше закручувати гайки і все більше повертатися до так званих класичних прийомів радянської армії”, – сказала Безугла.

На питання, чи знає про це президент Зеленський, вона запевнила, що у глави держави “є весь обсяг інформації щодо ситуації у військах”.

Нагадаємо, що нардепка Мар’яна Безугла стала різко критикувати головкома ЗСУ Олександра Сирського і наближених до нього генералів. Наприкінці травня, повернувшись з фронту, народна депутатка назвала деяких генералів “злочинцями”, звинувативши їх у наступі РФ на Харківщину та провалі оборони на Покровському напрямку. Також вона попередила головкома Сирського про останній для нього “дзвіночок”.

30 травня Безугла заявила, що від моменту відставки Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України і його заміни на Олександра Сирського у структурі і принципах роботи Генштабу нічого не змінилося.

Також вона сказала, що головнокомандувач ЗСУ і Генштаб нібито створюють нові бригади, “щоб загнати мобілізованих недонавчених людей і прилаштувати своїх офіцерів у штаби”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Страти на очах туристів: мексиканські курорти стали полем битви між наркокартелями

Райські курорти Канкуна, Плайя-дель-Кармен і Тулума перетворилися на зони запеклих бойових дій, оскільки картелі ведуть…

4 хв. ago

Підтримав корупцію у МСЕК? Заява нардепа викликала резонанс у мережі

Народний депутат Дмитро Гурін опублікував у своїх соцмережах повідомлення про скандальну історію з корупцією у Медико-соціальній експертній…

25 хв. ago

Подружжя біогакерів розсекретило, що робить, щоб дожити до 150 років

Подружжя "біогакерів" пообіцяло робити все необхідне, щоб прожити якомога довше, і це відображено в їхньому…

31 хв. ago

Меган Маркл звинувачують у бажанні конкурувати з Кейт Міддлтон

Меган Маркл звинувачують у бажанні "конкурувати з Кейт Міддлтон. Про це пише Mirror. Дружина принца Гаррі нібито…

57 хв. ago

Поліція Британії застрелила молодого кита, який застряг у Темзі зі своєю матір’ю (фото)

Британська поліція була змушена застрелити молодого кита, який викинувся на мілководді в гирлі Темзи через…

1 годину ago

Мобілізацію хочуть суттєво “омолодити”: ТЦК “поклали око” на юних хлопців

В Україні пропонують змінити вікові рамки для мобілізації, знизивши їх до 20 років і піднявши…

1 годину ago