Підозра ексзаступнику Єрмака Смирнову: НАБУ описало схему збагачення

Колишнього заступника глави Офісу Президента Андрія Єрмака підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 мільйона гривень. НАБУ та САП повідомили йому про підозру.

Про це у середу, 22 травня, повідомили у пресслужбі Національного антикорупційного бюро України. До цього ЗМІ писали про те, що йдеться про Андрія Смирнова.

“У період з 2020 по 2022 рр. чиновник отримав активи вартістю 17,1 млн грн, маючи заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі 1,3 млн грн”, — йдеться у повідомленні бюро.

Також у НАБУ підкреслили, що йдеться про два автомобілі (Mercedes-Benz, Volkswagen), 2 мотоцикли (Honda, BMW), три паркомісця в Києві, квартиру у Львові та земельну ділянку на Закарпатті.

Для приховання наявності даного майна, колишній заступник голови ВП оформив його на рідного брата та друга, залишивши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Мотоцикл Honda зареєстрував на друга, а потім переоформив на себе.

Як прокоментував Смирнов

У коментарі для “Української правди” він підтвердив, що отримав підозру.

“Підтверджую інформацію ЗМІ про вручення мені повідомлення про підозру. Підозра не від СБУ, а від НАБУ. Це перше. Друге. Подія, яку я давно очікував через те, що її анонсували майже за пів року до сьогодні всіма можливими способами. Вручення підозри та обшук. пройшли швидко та делікатно — до детективів зауважень немає. Для мене нічого незвичайного не сталося. Такі вже у нас сучасні реалії політики”, — сказав Смирнов.

Ольга Степанова

Recent Posts

Меган Маркл закінчила зйомки свого нового шоу для Netflix

42-річна Меган Маркл закінчила зйомки свого нового шоу на Netflix, що "прославляє радість кулінарії, садівництва,…

3 хв. ago

“Негативний досвід”: через 2 роки війни ЗСУ почали воювати гірше, ніж на початку

Скандальний ексрадник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що українці стали воювати гірше, ніж на початку…

5 хв. ago

Блокпост прибрали, але кошмарити людей продовжать: реакція ТЦК на бунт людей у Ворохті

Блокпост у Ворохті на Івано-Франківщині, через який місцеві жителі напали на військових, демонтовано. При цьому перевірки…

19 хв. ago

У Німеччині невідомі обстріляли штаб-квартиру партії Шольца

За кілька тижнів до земельних виборів у Саксонії невідомі обстріляли штаб-квартиру Соціал-демократичної партії (СДПН) у…

24 хв. ago

Кличко вирішив віддати під забудову торговельними центрами заповідну зону Голосієва

Сьогодні, 4 липня, депутати Київради продовжили дію договорів оренди трьох ділянок у Голосіївському районі. Таке…

25 хв. ago

В Раді продовжують рахувати, скільки ще зможуть силою відправити на війну немотивованих чоловіків

Військовозобов'язані громадяни, які перебувають в Україні, починають працювати "в тіні", щоб не потрапити під мобілізацію. При…

31 хв. ago