Велика Британія погодилася на призначення Залужного послом: подробиці

Колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, якого звільнили з посади у лютому, затвердили на посаді посла України у Великій Британії. Він отримав агреман від Британії про те, що може бути призначений на цю посаду.

Про це в етері телемарафону розповів політик Юрій Луценко. За його словами, Указ президента про призначення Залужного має з’явитися вже скоро.

“Лондон надіслав агреман – тобто погодження на призначення послом пана Залужного. Так що найближчим часом ми нарешті, майже за рік, а може й більше, отримає в Лондоні посла України. 5-6 днів тому погодили агреман”, — сказав політик.

Також за словами Луценка, нині Валерій Залужний проходить підготовку до дипломатичної роботи та формує команду нового посольства.

Що таке агреман

Агреман це попередня згода уряду однієї держави на прийняття певної особи як глави дипломатичного представництва іншої. Документ визначений міжнародним правом і закріплений Віденською конвенцією про Міжнародні дипломатичні відносини.

Тобто, надавши агреман Залужному, Велика Британія погодилася з тим, щоб він був послом України в Сполученому Королівстві.

Ольга Степанова

Recent Posts

Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються

Сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Кому треба оновити дані в…

16 хв. ago

Кабмін затвердив нову форму військового квитка: що змінилось

Кабінет міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Відповідна постанова уряду оприлюднена на сайті Кабміну. "Відповідно до нового…

25 хв. ago

Україна попросила США скасувати обмеження бити американською зброєю по Росії, — WSJ

Україна звернулася до адміністрації президента США Джо Байдена з проханням зняти обмеження на використання наданої американської зброї…

26 хв. ago

Вдруге за півроку: атакований дронами НПЗ у Туапсе призупинив роботу

У ніч на 17 травня на території Росії було атаковано нафтопереробний завод у місті Туапсе. Після цього…

28 хв. ago

Удар по “секретній” базі ППО: у Криму підтвердили смерть командира військової частини

На території тимчасово окупованого Кримського півострова загинув командир військової частини Олександр Кулаков з Алушти, який воював на…

29 хв. ago

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

16 години ago