В Молдові буде другий тур президентських виборів: попередні результати

У Молдові триває інтрига навколо президентських виборів, де чинна лідерка країни Майя Санду, попри високий рейтинг, не змогла забезпечити перемогу в першому турі. Попередній підрахунок голосів вказує на необхідність проведення другого туру виборів. Про це повідомляє кореспондент «Європейської правди» з Кишинева.

Лідери перегонів

Згідно з опрацьованими 90% протоколів, Майя Санду утримує лідерство з 37,5% голосів виборців. Незважаючи на прогнози зростання її рейтингу завдяки голосам молдаван, які голосують за кордоном, показники не є достатніми для перемоги вже зараз. Тому країну чекає ще один раунд голосування, де Санду зійдеться з головним опонентом — Олександром Стояногло.

Опонент Санду — проросійський кандидат

Олександр Стояногло, висуванець від Партії соціалістів Республіки Молдова, заручився підтримкою майже 29% виборців. Хоча його відрив від найближчого конкурента Ренато Усатого (близько 14%) досить суттєвий, вже зараз стає зрозуміло, що саме Стояногло стане суперником Санду у вирішальному турі.

Санду звинувачує у фальсифікаціях

Після оголошення попередніх результатів Майя Санду виступила з жорсткою заявою, підкреслюючи, що в ході виборчої кампанії зафіксовані безпрецедентні фальсифікації, які можуть суттєво вплинути на результати. Незважаючи на це, її команда впевнена у перемозі, наголошуючи, що другий тур стане вирішальним для майбутнього Молдови.

Центральна виборча комісія підтвердила, що за результатами обробки понад 80% протоколів, Майя Санду продовжує очолювати перегони. Однак остаточні результати, що визначать учасників другого туру, ще мають бути оголошені офіційно.

Романчук Микола

Recent Posts

У Києві продають “обереги” від ТЦК: футболки для тих, хто не хоче до війська

У столиці на одному з маркетплейсів з'явився незвичайний товар: чорні футболки з написом "У -…

30 секунд ago

Трамп несподівано випередив Гарріс у перегонах: хто виграє битву за Білий дім

Уперше з початку передвиборчої кампанії Дональд Трамп, кандидат від республіканців, обійшов Камалу Гарріс, представницю демократів,…

12 хв. ago

Чоловік таємно прокрадався до будинку сусідів, щоб понюхати їхнє взуття: чим це закінчилося

У Греції чоловік вночі прокрадався до будинків своїх сусідів і нюхав їхнє взуття. Про це пише New…

42 хв. ago

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати

Федір Веніславський, голова підкомітету з державної безпеки, оборони та оборонних інновацій Комітету Верховної Ради України,…

43 хв. ago

Податкова хоче перевіряти інформацію, що становить банківську таємницю, про українців та бізнес

Податкова служба України хоче перевіряти інформацію, що становить банківську таємницю, про українців та бізнес. Про…

45 хв. ago

Третю платіжку за газ почали розсилати українцям: доведеться заплатити по-новому

В Україні цієї осені почали надходити перші платіжки за техогляд внутрішньобудинкових систем, відомий як "третя платіжка за…

47 хв. ago