Трамп заявив, що погрожував Путіну ударом по Москві

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що свого часу погрожував президенту Росії Володимиру Путіну завдати удару по Москві, якщо той наважиться “переслідувати Україну”. Про це Трамп розповів на зустрічі з редакторами The Wall Street Journal. Коли саме відбулася ця розмова, Трамп не уточнив і жодних додаткових деталей не надав.

“Володимире, якщо ти будеш переслідувати Україну, я вдарю так сильно, що ти не повіриш. Я нанесу удар прямо в центр Москви. Ми друзі, я не хочу цього робити, але у мене немає вибору”, — процитував свої слова Трамп. На його думку, Путін відповів: “No way” (“ні за що” або “не може бути”). Трамп додав: “Я сказав: ‘Може’. Я збираюся зняти ці кляті куполи прямо з твоєї голови”.

Трамп і Путін: друзі чи опоненти?

Трамп неодноразово заявляв, що підтримує дуже хороші стосунки з Путіним і що він міг би запобігти російській військовій операції в Україні, якби залишився на посаді. Ці заяви викликають неабиякий резонанс, особливо враховуючи напруженість між двома країнами.

У жовтні вийшла книга “Війна” журналіста Боба Вудворда, де йдеться про те, що Трамп після завершення свого президентського терміну сім разів спілкувався з Путіним телефоном. Кремль, утім, заперечує такі контакти.

Вибори на підході: битва Трампа з Камалою Гарріс

Президентські вибори у США призначені на 5 листопада, і Трамп знову бореться за повернення до Білого дому. Його головною суперницею від Демократичної партії стане чинна віце-президентка Камала Гарріс. Протистояння між ними обіцяє бути гарячим, особливо з огляду на те, що Трамп активно апелює до свого “досвіду” спілкування з Путіним і намагається позиціонувати себе як єдину людину, здатну “стримати” Кремль.

Романчук Микола

Recent Posts

«На розграбування». Путін віддав металургійний комбінат у Маріуполі кадирівцям – WSJ

Москва збагачує дружнього до Кремля Рамзана Кадирова, дозволяючи йому грабувати Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча,…

10 хв. ago

Роботодавці в Україні “полюють” за чоловіками, старшими 60 років, – демограф

Війна в Україні вкрай негативно вплинула на економіку, а мобілізація змінила ринок праці та змусила роботодавців змінити…

12 хв. ago

Головна проблема ЗСУ зараз не в дефіциті зброї, а в нестачі людей – El Pais

Головна проблема ЗСУ зараз полягає не в дефіциті зброї, а в нестачі людей. Про це…

14 хв. ago

У Bloomberg пояснили, чому Захід шукає спосіб припинити підтримку України

Розділений Захід шукає спосіб припинити підтримку опору українців вторгненню російського диктатора Володимира Путіна. Про це пише колумніст Bloomberg…

15 хв. ago

Як зігрітися у квартирі без опалення: прості поради, які дійсно працюють

Коли централізоване опалення ще не увімкнули, залишатися в теплі стає викликом. Однак, є кілька ефективних…

17 хв. ago

Тарифи на газ і світло злетять: українцям назвали точну дату підвищення

Українців чекають неприємні новини: тарифи на газ та електроенергію планують підвищити вже найближчим часом. У…

25 хв. ago