Трамп несподівано випередив Гарріс у перегонах: хто виграє битву за Білий дім

Уперше з початку передвиборчої кампанії Дональд Трамп, кандидат від республіканців, обійшов Камалу Гарріс, представницю демократів, у прогнозах щодо президентських виборів США 2024 року. За даними The Hill, нинішні шанси Трампа на перемогу оцінюються в 52%, тоді як у Гарріс вони впали до 42%.

Починаючи з кінця серпня, Гарріс впевнено утримувала першість у прогнозах, її шанси коливалися між 54% і 56%. Трамп, своєю чергою, мав від 44% до 46%, що вважалося недостатнім для випередження. Проте на початку жовтня ситуація почала стрімко змінюватися: 17 жовтня прогнози вирівнялися, а вже через кілька днів Трамп вирвався вперед.

Експерти пов’язують такі зміни з покращенням результатів Трампа в ряді ключових штатів, зокрема Вісконсині та Мічигані, де раніше перевагу мала Гарріс. Крім того, республіканець уже має стабільну підтримку в Аризоні, Джорджії та Північній Кароліні — штатах, що вважаються вирішальними у будь-яких перегонах за Білий дім.

Усього в “коливальних” штатах нараховується сім ключових регіонів, які можуть стати вирішальними в цій передвиборчій гонці. Наразі тільки Пенсильванія залишається на боці Гарріс, що може стати останньою надією демократів.

Поточні результати опитувань залишаються в межах статистичної похибки, що підкреслює непередбачуваність ситуації. Аналітики попереджають, що будь-яка зміна в кампанії або новий скандал можуть знову змінити розклад сил. Виборчі перегони 2024 року обіцяють стати одними з найгарячіших в історії США.

Романчук Микола

Recent Posts

Тільки цього не вистачало: у ПФУ заявили про скорочення пенсій

Пенсіонерам, які одержують виплати в Україні, слід звернути увагу на важливу інформацію від Пенсійного фонду…

41 хв. ago

За Viber та Telegram тепер жорстко каратимуть: подробиці нової заборони

В Україні може посилитися контроль за використанням телеграм-ботів, які повідомляють про локації блокпостів і місця…

43 хв. ago

На Закарпатті звільнено очільника обласної МСЕК – журналіст

У Закарпатській області керівника обласної медично-соціальної експертної комісії (МСЕК) Юрія Веклинця було звільнено з посади.…

45 хв. ago

Зимові канікули у Польщі: скільки відпочиватимуть українські діти

Навчальний рік 2024/2025 у Польщі стартував 2 вересня 2024 року і триватиме до 27 червня…

1 годину ago

Росіяни готують наступ на Запоріжжя, – військовий експерт

Російські окупанти після просування на Донеччині розпочнуть наступальні дії на Запоріжжя. Про це "Київ24" заявив майор Збройних сил України…

1 годину ago

100% влучань: Велика Британія протестувала новітню систему ППО з лазером

Міністерство оборони Великої Британії повідомляє, що їхня нова система ППО, яка відстежує ракети в польоті…

1 годину ago