Микола Тищенко витратив мільйони гривень на дорогі авто: на чому їздить одіозний нардеп

Політика та розкіш часто йдуть пліч-о-пліч, і випадок Миколи Тищенка — яскравий тому приклад. Відомий український політик і колишній ресторатор привернув увагу громадськості не лише діяльністю в парламенті та численними скандалами, але й своїми дорогими автомобілями.

У цьому матеріалі ми розглянемо автопарк одіозного нардепа, вартість якого сягає мільйонів гривень. Деякі з цих авто перебувають у власності Тищенка офіційно, інші ж записані на близьке оточення нардепа.

Спочатку розгляньмо, якими автомобілями народний обранець володіє офіційно. Так, згідно з декларацією за 2023 рік, Микола Тищенко має легковий автомобіль Mercedes-Benz E400 2017 року випуску (записаний на дружину). Це доволі дороге авто. Преміум-седан такого ж року випуску, залежно від комплектації, можна придбати за 32-45 тисяч доларів у вживаному стані.

Сам Тищенко офіційно має у власності лише Mercedes-Benz S400 2018 року випуску. Це ще один люксовий автомобіль, вдвічі дорожчий, ніж у дружини. Залежно від комплектації та стану, менш як за 60 тисяч доларів такий автомобіль зараз не купити, навіть з великим пробігом. Втім, нардеп вказує, що придбав він його саме за 60 тисяч євро. Хоча при запуску, у 2018-му, автомобіль точно коштував не менш як 89 тисяч.

Не менш цікавим є Mercedes-Benz EQV 2021 року випуску, яким володіє такий собі Петро Орлов (який він має стосунок до нардепа, розповімо згодом). Мікроавтобус вартістю в близько 80 тисяч доларів він надав в безкоштовне користування Миколі Тищенку та його дружині Аллі Барановській.

Та, за даними Bihus Info, в оточенні, а, можливо, і у власності Тищенка є як мінімум 2 таких мікроавтобуси. Один із них — 2016 року випуску, записаний на Сергія Вакальчука. Він став його власником влітку 2022 року. Це менеджера Тищенка, з яким вони разом ведуть справи уже понад 20 років. Саме Вакальчук керував його рестораном “Велюр”.

Це преміум автомобіль з тюнінгом, цікавими дисками, люксовим салоном. Фото цього автомобіля неодноразово з’являлись на фото у соцмережах Тищенка та дружини.

А Mercedes V-класу 2021 року випуску з’явився у Петра Орлова у 2023 році. Цей чоловік працює водієм у Тищенка. Класична схема — переписувати майно на наближених до себе людей.

Ольга Степанова

Recent Posts

Генсек ООН стурбований ліквідацією лідера «Хезболли» Насралли

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив глибоку стурбованість через ескалацію конфлікту між Ізраїлем та ліванським…

4 хв. ago

Що буде, якщо поштою прийшла повістка і людина не з’явиться до ТЦК

Повістка вважається врученою, якщо її отримано, відмовлено від отримання або адресат відсутній за місцем проживання.…

15 хв. ago

Пенсію можна збільшити: у ПФУ розповіли, як забезпечити собі спокійнішу старість

Для українців відкрито заробляння стажу не лише на офіційній роботі. Позаторік було ухвалено рішення, що…

19 хв. ago

“Нам потрібна Росія”: в Австрії не хочуть обривати зв’язку з Москвою

Росія не готова до переговорів щодо завершення свого вторгнення до України. Проте в Австрії вважають, що Європа…

22 хв. ago

Ліквідація лідера «Хезболли». Ізраїль перебуває в стані підвищеної готовності

Ізраїль перебуває у стані підвищеної готовності до ширшого конфлікту після того, як стало відомо про ліквідацію…

23 хв. ago

Школярі вчитимуться за новими правилами: які зміни підготувало Міносвіти

"Всеукраїнська школа онлайн" модернізувала свої інструменти для дистанційного та змішаного навчання, повідомляє Міністерство освіти і…

28 хв. ago