Безугла стверджує, що росіяни прорвалися до Торецька, і звинуватила в цьому генерала Содоля та Головкома

Народна депутатка Маріанна Безугла заявила, що нібито стався черговий злочин військового керівництва. Вона вважає винним генерала Юрія Содоля в тому, що російські окупанти начебто змогли прорватися на Торецьк Донецької області (військові це не підтверджували). Також нардеп звинувачує за ситуацію на фронті і головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Про це Безугла заявила в Telegram. За її словами, ЗСУ втратили позиції, які утримували з 2014 року, бої точаться вже в Шумах, і росіяни близькі до виходу на трасу, що веде в Торецьк.

“Зараз ми втратили позиції, які були з 2014 року. Розвідка попереджала. За добу до можливого прориву Содоль знімає з місця бригаду і заводить підрозділ, який уже зазнав втрат і має знижену боєздатність. Зараз події розвиваються так, що недалеко до виходу на трасу. Підготовлених фортифікацій знову немає! Бої в Шумах”, – заявила Безугла.

Вона додала, що штаби начебто приховують інформацію, а дії генерала свідчать не тільки про злочинну недбалість, а й про свідоме нанесення шкоди державі, що робить його пособником ворога. Сюди ж вона “приплела” і генерала Сирського.

“Це вже у мережі, але не в брехливих штабних доповідях… Виглядає так, що генерал Содоль не просто проявляє злочинну недбалість, а й умисел, працює на ворога. Сирський – спільник чи не контролює ситуацію?” – зазначила Безугла.

Інформація, надана депутаткою, потребує підтвердження. Наразі Генштаб ЗСУ повідомляв про важкі бої на цьому напрямку, але про прорив росіян не йшлося. Дані перевіряються.

Інші скандальні заяви Безуглої

Нагадаємо, Мар’яна Безугла була б не проти очолити Міністерство оборони. Така думка випливає з її нового поста у Facebook, де вона розповіла, що б робила на цій посаді. Депутатка зробила великий текст, в якому запропонувала армійські реформи.

Ольга Степанова

Recent Posts

Таке ВЛК не зараховується: що повинні перевірити лікарі, перш ніж зробити вас придатним

В Україні триває мобілізація, і багато людей, які мають проблеми зі здоров'ям, переймаються тим, як законно…

11 хв. ago

Україна опинилася за крок до дефолту – The Economist

У серпні спливає  термін боргових канікул для України за єврооблігаціями. Утримувачі єврооблігацій мають намір вимагати…

15 хв. ago

“Путін буде воювати, поки живий”: чи наважиться РФ піти війною проти НАТО – аналіз Foreign Affairs

Деякі експерти переконані, що для президента-диктатора Росії Володимира Путіна насправді важлива конфронтація із Заходом, а не перемога…

18 хв. ago

Спекотний липень і тропічні ночі: метеоролог розповіла, якою буде середина літа в Україні

Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС…

19 хв. ago

Хазяйка світу. Як дружина Байдена стала найвпливовішою людиною планети і чого від неї чекають

Дебати кандидатів у президенти США показали, що Джо Байдену краще зняти свою кандидатуру, пише оглядач…

22 хв. ago

Латвія пішла на поступки біженцям з України: на які пільги можна розраховувати

Латвія вирішила залишити біженцям з України пільги у вигляді безкоштовного користування у громадським транспортом. Про…

25 хв. ago