Говорив із Зеленським наодинці: Сирський приховав від Єрмака і Заходу план щодо Курської області

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський міг приховати плани про наступ у Курській області від глави Офісу президента Андрія Єрмака та західних партнерів. Про це йдеться в матеріалі The Economist.

Плани про проведення операції до останнього тримали в секреті, і на це було зроблено ставку. Головнокомандувач ЗСУ говорив про підготовку наступу з невеликою групою генералів і силовиків, а ось із президентом Володимиром Зеленським вони спілкувалися на цю тему виключно наодинці.

“Розглядалося кілька сценаріїв наступу на найслабші місця російської лінії: удар у Брянській області на півночі, удар у Курській області, комбінація двох і більше варіантів. Головна мета полягала в тому, щоб відволікти війська (ЗС РФ, — ред.) від Донбасу і створити “козирі” для майбутніх переговорів”, — ідеться в повідомленні.

До слова, спочатку плануванням займалася військова розвідка, а ось Головне управління розвідки Міноборони (ГУР МОУ) підключили лише на пізній стадії.

Про можливий наступ не знав також голова Офісу президента Андрій Єрмак. Західних союзників, стверджує джерело журналістів, також навмисно не інформували, адже дві попередні операції Олександра Сирського були скасовані саме партнерами.

Це й дало змогу українцям розпочати ефективну операцію і просунутися на десятки кілометрів до моменту, поки росіяни не зрозуміли, що саме відбувається.

“Вони зрозуміли, що щось затівається, але, найімовірніше, припускали, що для такої зухвалої операції нам знадобиться схвалення американців. Отримавши доконаний факт, Захід не став заперечувати”, — продовжило джерело.

На момент публікації матеріалу ні глава ОП Андрій Єрмак, ні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський не коментували матеріал видання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago