Партія проросійської Ле Пен не отримала жодної ключової посади у парламенті Франції

Ультраправа партія “Національне об’єднання”, лідером якої є Марін Ле Пен з проросійськими поглядами, не отримала жодної важливої посади в Національній асамблеї після виборів в країні. Ле Пен обурилася з цього приводу та зазначила, що це “ганебний маневр”. Про це вона повідомила на своїй сторінці в соцмережі X.

За інформацією видання BFM TV, сьогодні, 20 липня, у Франції обрали очільників восьми постійних комісій нижньої палати парламенту. 

“Угода, укладена між макроністами та Лораном Вокезом, щоб надати останньому представництво, на яке законно мала право “Національне об’єднання” в Бюро нашої Асамблеї, є ганебним маневром. Майже 11 мільйонів виборців були таким чином позбавлені права голосу на користь партії, яка набрала лише 1,5 мільйона. РН та її союзники продемонстрували свою повагу до плюралізму та демократії. Нехай ці люди більше ніколи не читають нам лекцій на цю тему!”, – підкреслила Марін Ле Пен.

Скриншот допису зі сторінки Марін Ле Пен в соцмережі X

Відомо, що блок теперішнього президента Франції Еммануеля Макрона об’єднався з коаліцією лівих та правою партією “Республіканці”, аби не дати партії Ле Пен отримати важливі посади. 

Крім того, “Національному об’єданню” теж не надали посад у Бюро Національної асамблеї, яке вважається керівним органом парламенту Франції. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

6 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

15 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

22 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

27 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

34 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

44 хв. ago