Путін похвалив В’єтнам за його позицію щодо вторгнення РФ в Україну, — Reuters

Глава Кремля Володимир Путін похвалив В’єтнам за його нібито “збалансовану” позицію щодо війни в Україні. Про це пише видання Reuters.

Повідомляється, що в статті, яка приурочена до візиту Путіна до В’єтнаму, російський політик заявив, що Ханой виступає за “прагматичне” завершення війни.

Видання пише, що В’єтнам офіційно проводить нейтральну зовнішню політику у відносинах із провідними світовими державами. При цьому країна утрималася від засудження Росії за її вторгнення в Україну 2022 року. Багато західних країн назвали таку позицію занадто близькою до позиції Кремля.

У матеріалі йдеться про те, що Путін має прибути до В’єтнаму і зустрітися з політичними лідерами країни. Це відбудеться одразу після поїздки до Північної Кореї. Це буде перший візит глави Кремля до В’єтнаму з 2017 року.

Примітно те, що позиція В’єтнаму в Південно-Китайському морі, як пишуть журналісти, відрізняється від позиції Китаю. Так, Пекін претендує на стратегічний водний шлях майже повністю як на свою власність, включно з газовими та нафтовими родовищами у виключній економічній зоні В’єтнаму, де російські компанії видобувають нафту і газ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

7 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

19 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

28 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

38 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

47 хв. ago

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час…

55 хв. ago