Лімузин за $300 тисяч і сервіз: Путін та Кім Чен Ин обмінялись цінними подарунками (відео)

Лідер КНДР Кім Чен Ин отримав від президента РФ Володимира Путіна відразу три подарунки. Серед них — автомобіль російського виробництва Aurus Senat, який з’явиться у гаражі очільника Північної Кореї поруч з іншими дорогими авто західного виробництва. Про обмін подарунками між двома політиками речник російського президента Юрій Ушаков розповів агентству ТАСС.

Ушаков повідомив, що крім Aurus Senat, Кім Чен Ин отримав адміральський кортик і чайний сервіз. Путін також має подарунки: кілька “художніх виробів” з його зображенням. Про те, що ж це за вироби, речник не повідомив. Також немає фото російського кортика, сервізу та північнокорейських подарунків.

Путін та Кім Чен Ин – інформація щодо обміну подарунками 19 червня Фото: Скриншот

Автомобіль, який презентували Кім Чен Ину, з’явився на відео, опублікованому агентством Reuters. На кадрах можна побачити, як після зустрічі Путін виходить з палацу та сідає за кермо Aurus. Поруч з ним, на пасажирському сидінні, вмощується лідер КНДР. Наступні кадри показують, як лімузин прямує автотрасою, а за кермом — не очільник Кремля, а пасажир.

Aurus Senat — найдорожчий російський автомобіль представницького класу, який коштує, орієнтовно, 275 тис. дол. (у 2019 році). Лімузин створили у 2012 році у рамках проєкту “Кортеж”: він призначався для поїздок Володимира Путіна. Російський політик везе його з собою у закордонні поїздки: наприклад, їздив у Гельсінкі, в Женеві та ін. Згодом на основі лімузина створили навіть катафалк, писали росЗМІ.

Тим часом видання BBC нагадало про те, що Кім Чен Ин є колекціонером дорогих авто. Зокрема, у колекції лідера комуністичної країни помітили Maybach, Mercedes, Rolls-Royce Phantom і Lexus. Перший Aurus Senat він отримав під час зустрічі у Владивостоку, після якої у РФ поїхало кілька мільйонів артилерійських снарядів від КНДР.

Зазначимо, Путін побував у Північній Кореї 18-19 червня. Лідер Кремля зустрівся з очільником КНДР і вони підписали угоду про партнерство. Згідно з угодою, вони зобов’язались підтримати один одного, якщо відбудеться напад. Також продовжать співпрацю у сфері оборони, транспорту та космосу.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зауважили, що азійське турне російського президента почалось після візиту у Китай після інавгурації у травні 2024 року. Вони припустили, що РФ планує об’єднати країни, які раніше співпрацювали з СРСР. Разом вони можуть створити військовий союз — “альтернативне” НАТО.

Нагадуємо, 20 червня Володимир Путін прибув до В’єтнаму і почав зустріч з президентом То Лам. Перед цим росіянин звернув увагу, що ця країна має, на його думку, “правильну позицію” щодо війни в Україні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українські біженці масово відмовляються від повернення в Україну після війни – опитування

Все більше українських біженців, які знайшли прихисток у Німеччині після російського вторгнення два роки тому, вирішують залишитися…

3 хв. ago

Переговори або катастрофа. Джон Керрі розповів, як може закінчитися війна в Україні

Україна не зможе домогтися перемоги у війні з Росією, сторонам доведеться врегулювати конфлікт дипломатичними засобами.…

10 хв. ago

ЗС РФ можуть знищити усі F-16 після появи в Україні: названо причину

Західні партнери пообіцяли надати Україні 85 літаків F-16 та приблизно десяток Mirage 2000. Крім того, мають…

13 хв. ago

Стала відома популярна схема обману водіїв на українських АЗС

За даними Інституту досліджень авторинку, в Україні деякі АЗС спеціально недоливають паливо в автомобілі, щоб…

15 хв. ago

“Старі стираємо, створюємо недосвідчені”. Військовий розкритикував заяву Зеленського про формування 14 нових бригад

У лавах простих військових продовжує лунати критика командування Збройних сил і керівництва України. Зокрема, військовослужбовець…

28 хв. ago

Українців без пальців рук або з ампутацією кисті можуть визнати придатними до служби – адвокат

Українців із важкими травмами рук можуть мобілізувати. Ілюстративне фото - Фейсбук Відсутність кількох пальців або…

32 хв. ago