Демобілізації фронтовиків не буде: Мар’яна Безугла зробила чергову скандальну заяву

Народний депутат Верховної Ради України Мар’яна Безугла зробила чергову скандальну заяву, на цей раз щодо можливості демобілізації військових. Вона назвала “неправдою” інформацію про те, що наприкінці літа цього року в Раді можуть почати розгляд законопроєкту про демобілізацію. При цьому свою думку вона не пояснила.

Коментар Безуглої з’явився під дописом українського блогера Євгенія Прокопишина. Блогер виклав у соцмережу власні міркування щодо того, чи можлива демобілізація військових під час війни з Росією.

“ГШ каже, що темпи мобілізації значно зросли та перевищують очікування — можливо з осені буде часткова демобілізація (швидше за все довготривала ротація). Але важливо не просто набрати людей, а набрати молодших і добре їх підготувати – от з цим все ще є проблеми…” – написав він.

Під його постом Безугла коротко відписала “Це неправда”. А коли блогер написав у відповідь, що про демобілізацію кажуть колеги нардепки по профільному комітету, Безугла додала, що демобілізації точно не буде, який би там ефект не створювали мобілізація та рекрутинг до ЗСУ.

“Мобілізація зросла, також вже має ефект рекрутинг, але ніякої демобілізації не розглядають; що відбулося в комітеті планую написати окремо”, – зазначила вона, нічого не пояснюючи.

Зазначимо, що 18 червня Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки провів засідання із представниками Міністерства оборони й Генерального штабу. Під час нього домовились підготувати законопроєкт про демобілізацію до жовтня 2024 року. Також члени комітету склали кілька листів до Державного бюро розслідувань на деяких представників ТЦК, які дискредитують мобілізацію, перевищуючи свої повноваження та діючи неприпустимими методами. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

3 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

12 хв. ago

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час…

20 хв. ago

Ізраїль готується до удару у відповідь на атаку Ірану: можлива дата

Ізраїльські військові готують "значну та серйозну" відповідь на ракетну атаку Ірану, яка відбулася минулого тижня.…

27 хв. ago

“Рандомайзер” і помилки в алгоритмах формування: що не так з повістками, які відправляють поштою

За допомогою Реєстру військовозобовʼязаних Міноборони формує повістки. Вони містять електронні підписи начальників ТЦК та СП…

36 хв. ago

Українці можуть жити в США під “тимчасовим захистом”: коли спливає його термін

У Сполучених Штатах зараз перебувають тисячі громадян України. Вони можуть жити та працювати там завдяки американській…

45 хв. ago