Трамп більше звинувачує Зеленського, ніж Путіна у війні проти України, – WP

Дональд Трамп, кандидат у президенти США від Республіканської партії, продовжує звинувачувати президента України Володимира Зеленського у затягуванні війни на території України, пише аналітик The Washington Post Аарон Блейк. Перед виборами, які відбудуться 5 листопада, Трамп дедалі частіше наголошує, що Зеленський “ніколи не повинен був допустити початок війни” і мав швидше піти на переговори з Росією.

“Навіть погана угода — краще, ніж війна” — Трамп

На думку Трампа, українська сторона повинна була обрати шлях перемовин і домовленостей із Росією, навіть якщо вони здавалися б несправедливими чи неприємними. “Будь-яка угода, навіть найгірша, була б кращою, ніж те, що ми маємо зараз. Якби вони уклали погану угоду, це було б набагато краще”, — цитує його WP.

Путін залишається в тіні критики

Згідно з аналітикою Блейка, Трамп неохоче звинувачує президента Росії Володимира Путіна у розв’язанні повномасштабної війни. Натомість, він намагається зробити акцент на тому, що Зеленський не здався і “не поступився”, тим самим начебто не давши можливості уникнути кровопролиття.

Експерт наголошує, що Трамп засудив початок війни, але обійшов критикою конкретні дії Кремля, що виглядає як спроба залишити місце для майбутніх переговорів із Москвою. Він також частіше звинувачує адміністрацію Джо Байдена у недалекоглядності та невдалих дипломатичних ходах.

Тиск на Зеленського замість Путіна

Блейк зазначає, що Трамп міг би зайняти більш рішучу позицію, відкрито підтримавши Україну та засудивши дії Путіна, адже цього очікує більшість американців. За словами експерта, це б допомогло створити додатковий тиск на Росію, показавши, що Захід не має наміру приймати агресивну політику Кремля.

“Замість цього Трамп тепер звинувачує Зеленського у розв’язанні війни, і це викликає багато запитань щодо його реальних намірів”, — підкреслює Блейк у своєму матеріалі.

Романчук Микола

Recent Posts

США готові виплатити $10 млн за викриття пропагандистів з Telegram-каналу “Рибарь”

Держдеп США готовий виплатити до 10 мільйонів доларів за інформацію, що допоможе ідентифікувати адміністраторів і…

32 хв. ago

Telegram-бот додатка “Резерв+” міг викрасти особисті дані українців

Telegram-бот додатку "Резерв+" потрапив під хакерську атаку, через що користувачі ризикують втратити свої особисті дані.…

48 хв. ago

Українцям загрожує кримінальна відповідальність за фейки про мобілізацію

В Україні зростає кількість випадків поширення викривленої інформації щодо мобілізаційних заходів, і тепер це може…

1 годину ago

17 українських університетів увійшли до світового рейтингу найкращих вишів світу: список

Сімнадцять українських університетів увійшли до престижного рейтингу найкращих вишів світу, складеного британським журналом Times Higher…

1 годину ago

Пенсіонерів попередили по “колючі” штрафи: як не втратити виплати

В Україні Пенсійний фонд почав активніше застосовувати штрафні санкції до пенсіонерів, які не інформують про…

1 годину ago

Вулицями російського міста блукав ведмідь: що з ним трапилося

У російському місті Петропавловськ-Камчатський, що на Далекому Сході, стався інцидент із ведмедем, який розгулював житловими…

1 годину ago